Cele șase medicamente promițătoare pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus

Multe medicamente și terapii sunt folosite pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus. Conform unei analize realizată de The Guardian, există câteva rezultate pozitive, care ar putea începe să reducă decesele cauzate de infecția cu Covid-19, însă până la vindecarea tuturor celor bolnavi este cale lungă.

Cotidianul britanic The Guardian a făcut o analiză a celor mai promițătoare tratamente utilizate pentru vindecarea pacienților infectați cu coronavirus.

Dexametanoza

Un medicament ieftin care se găsește în cantități mari în toată lumea, Dexametanoza este un tratament care și-a dovedit eficacitatea în salvarea celor infectați cu coronavirus. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford, unul din opt pacienți conectați la ventilatoare au supraviețuit după ce au primit doze mici de steroizi.

Plasma

Acest tratament presupune transferul anticorpilor din plasma persoanelor vindecate de coronavirus către pacienții infectați. Chiar dacă plasma a avut succes în tratarea altor boli, experții susțin că momentan nu există dovezi suficiente din studii cu privire la cât de bine funcționează și la ce pacienți. Totuși, NHS Blood and Transplant face apel la supraviețuitorii Covid-19 să își doneze plasma pentru studii care ar putea ajuta pacienții.

Remdesivir

Acesta este un medicament scump, realizat de compania americană Gilead Sciences, inițiat conceput pentru Hepatita C, însă s-a dovedit ineficient pentru această boală. Medicamentul a mai fost folosit pentru a trata Ebola. În cazul coronavirusului, Remdesivirul pare să scurteze perioada de spitalizare de la 15 la 11 zile, dar nu există rezultate sigure care să arate că influențează semnificativ reducere mortalității.

Medicamente cu rezultate pozitive în cazul pacienților infectați cu coronavirus

Tocilizumab

Tocilizumabul este un medicament pentru întărirea sistemului imunitar, folosit în pincipal pentru tratamentul artritei reumatoide. Acesta este administrat prin injectare pentru abloca receptorul interleukinei-6. În luna martie, atunci când în Italia pacienții ajungeau să fie conectați la ventilatoare și riscau să își piardă viața. Totuși, numărul pacientilor care au înregistrat efecte benefice a fost unul relativ mic, iar studiul a fost unul observational, nu un test aleatoriu pentru a trage concluzii cu privire la efectele pe oameni, comparativ cu efectul placebo.

Pastile pentru tensiune arterială

Oamenii de știință susțin că pacienții care folosesc medicamente din cauza tensiunii arteriale ar fi bine să fie sfătuiți să continue tratamentul. Conform unui articol al University of East Anglia, pentru persoanele care suferă de tensiune arterială, riscul dezvoltării unei forme grave de coronavirus și al decesului se diminuează semnificativ dacă aceștia sunt tratați cu inhibitori ai enzimei de conversie a agiotensinei sau blocați ai receptorilor agiotensinei.

Interferon beta

Un studiu al cercetătorilor de la Southmapton University susține că un inhalator care conține interfon beta, folosit pentru tratarea sclerozei multiple, ar putea fi eficient în cazul pacienților infectați cu coronavirus. La cercetare au participat 101 pacienți din 9 spitale. Cei cărora le-a fost administrat medicamentul au fost externați mai devreme și au avut șanse mai mari de însănătoșire, însă datele complete u au fost încă publicate și sunt necesare studii mai ample.


Mai multe articole...

Cele mai noi articole

600 de elevi din Sectorul 5 vor beneficia de sprijin financiar...

Primăria Sectorului 5, împreună cu Fundația Tinmar, lansează programul de burse „Educație pentru viitor- Bursele Fundatiei Tinmar”, program care are ca scop stimularea performanței...

Gică Popescu îi cere premierului bani pentru sport

Gică Popescu, renumitul fotbalist și actual președinte al Farului, își direcționează eforturile către o schimbare legislativă majoră. Acesta vizează adaptarea legii astfel încât toate cluburile...