Coronavirus: La Beijing, coletele din străinătate, carantinate 48 de ore pentru… dezinfectare!

La Beijing s-a decis carantinarea pentru 48 de ore a tuturor coletelor sosite din străinătate, cu scopul de a preveni răspândirea Covid-19, deși potrivit Organizației Mondiale a Sănătății riscul de transmitere prin intermediul suprafețelor este puțin probabil.

La centrele de procesare din Beijing se adună aproximativ 120.000 de colete sosite din străinătate cu avionul. Coletele sunt dezinfectate, motiv pentru care e nevoie de 48 de ore.  Apoi, coletele ajung la destinatari, transmite ediția de luni a cotidianului chinez Global Times, citat de EFE și Agerpres.

În China, se menține politica sanitară ”zero infecții”, ceea ce înseamnă monitorizarea strictă a deplasărilor, limitarea drastică a intrărilor în țară, efectuarea pe scară largă de testări. Chiar și așa, au fost semnalate cazuri sporadice de Covid-19, care, în parte, au fost puse pe seama unor colete venite din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...