Cosmin Răileanu atrage atenția asupra pericolelor de pe E85 parcurgând, în alergare, o distanță de 150 de km

Un anteprenor din Râmnicu Sărat a decis să atragă atenția accidentelor de pe E85. Este o provocare de 150 km, cât are cea mai periculoasă porțiune din acest drum.

Drumul spre Moldova, supranumit și „Drumul Morții”, pentru că este extrem de periculos, iar în ultimii ani zeci de persoane și-au pierdut viața aici, zilnic producându-se accidente de circulație.

Pe drumul care leagă Bucureștiul de Suceava și-au pierdut viața, în anul 2020, 402 persoane, cu 16 decese mai mult decât pe Drumul Național 1 (DN1), care este cu 200 de kilometri mai lung.

Numărul crucilor de pe marginea șoselei depășește cu mult numărul de borne kilometrice amplasate pe acest sector de drum. Nu mai puțin de 285 de cruci sunt pe sensul de mers București – Bacău și 279 de cruci pe sensul invers, din Bacău la București.

Sub deviza ”E85 – Drumul Morții – VREM PARAPETE PENTRU VIAȚĂ!”, Cosmin Răileanu a inițiat un proiect de conștientizare asupra necesității îmbunătățirii siguranței rutiere și a efectelor benefice imediate asupra vieții participanților la trafic. În cadrul acestui proiect, Cosmin și-a propus să alerge 150 km, pe E85, pe ruta Bacău – Râmnicu Sărat.

”La fel ca în business, mi-am propus să nu mai acționez doar pentru mine. Următorul “munte” va fi să alerg 150 de km, de la Râmnic la Bacău, pentru că îmi doresc să atrag atenția asupra faptului că oamenii mei din acea zona s-au săturat de drumul morții. Ne este teamă când ne gândim la copiii noștri, la colegii noștri, la noi.

Îmi doresc să trag un semnal de alarmă atât pentru autoritățile, care ar putea învăța multe de la privat; poate ca un “munte” pentru ele ar fi să își propună să facă autostrăzi, așa cum antreprenorii își propun să ajungă la o cifră de afaceri și trag pentru asta; cât și pentru participanții la trafic – grija pentru siguranța noastră, ne revine. Dacă conduci cu viteză oricât de securizat ar fi drumul, riști atât viața ta, cât și a celor din trafic”, a declarat Cosmin Răileanu pentru agorabuzau.ro.

Cosmin ne propune să alergăm alături de el pe 5 noiembrie, la ora 00. Evenimentul va porni în alergare din Bacău, pe E85, către Râmnicu Sărat. Este o provocare de 150 km, cât are cea mai periculoasă porțiune din acest drum.
Doritorii se pot înscrie aici: https://forms.gle/JAeb2ee1Q7dVhqqP7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole