Costul colosal al războiului: Rusia toacă zilnic mult peste bugetul anual al unui oraș din România

Conflictul din Ucraina este unul extrem de costisitor pentru Kremlin: zilnic se consumă chiar și de două ori mai mult decât echivalentul bugetului anual al unui oraș mare din România, de talia Brașovului, de exemplu.

Conform unui calcul făcut de Forbes, Federația Rusă cheltuiește aproximativ 400 de milioane de dolari pe zi pentru războiul cu Ucraina, cea mai mare parte fiind consumată pentru rachete și obuze.

Este o sumă la care multe din adminsitrațiile românești doar visează, dacă ne gândim ce bugete au în acest an orașe precum Iași (367 milioane euro), Constanța (252 milioane lei) ori Brașov (233 milioane euro).

Pe ce consumă Rusia 400 de milioane de dolari la fiecare 24 de ore?

„În timpul zilei, trupele ruse folosesc până la 50.000 de obuze în valoare de aproximativ 1.000 de dolari (prețul mediu al muniției de acest tip). De asemenea, lansează aproximativ 20 de rachete pe zi în Ucraina. Costul lor variază de la câteva sute de mii de dolari (Tochka-U, Kh-59) la 10 milioane de dolari sau mai mult (X-101, Kh-47 “Pumnal”) Dar cel mai adesea folosesc rachete Iskander de 3 milioane de dolari fiecare, “Calibru” la 6,5 milioane de dolari și rachete sovietice mai ieftine X-22 și X-55 în valoare de 1-2 milioane de dolari Prețul mediu al unei rachete este de aproximativ 3 milioane de dolari”, notează publicația.

Pentru a oferi trupelor alimente, combustibil, muniție etc. Rusia mai cheltuie cel puțin 20 de milioane de dolari pe zi, consideră Forbes.

În timpul războiului, în fiecare zi agresorul are pierderi de echipamente, dintre care cele mai mari sunt tancuri (40 de milioane de dolari) și aviație (60 de milioane de dolari).

Rusia trebuie, de asemenea, să mențină activitatea în zonele cucerite, care include finanțarea mercenarilor și a administrațiilor de ocupație. Potrivit calculelor publicației, cheltuie aproximativ 50-100 de milioane de dolari pe zi pentru astfel de activități.

În general, în fiecare zi Federația Rusă consumă pentru războiul cu Ucraina o sumă echivalentă cu valoarea exporturilor de gaze naturale către Uniunea Europeană. În același timp, subestimează în mod deliberat pierderile umane pentru a nu plăti despăgubiri rudelor victimelor. De la începutul invaziei, Rusia a cheltuit deja aproximativ 55 de miliarde de dolari pentru război, notează ziarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole