Covid-19. Durerea de spate ar putea fi un simptom al infecției cu varianta Omicron

De la începutul valului Omicron, medicii au raportat o creștere a numărului pacienților care acuză dureri de spate și musculare. Datele colectate din diverse țări confirmă acest simptom, scrie The Jerusalem Post.

Cauza durerii de spate s-ar explica prin creșterea nivelului inflamației în organism, deoarece sistemul imunitar luptă împotriva virusului sensibilizând  mușchii și articulațiile. Medicii încă nu au formulat o opinie certă, fiind prea devreme, dar bănuiesc că Omicron are un efect unic asupra sistemului osos și muscular, manifestat prin dureri musculare.

În timp ce organismul se luptă cu infecția virală, se eliberează o mulțime de proteine mici numite citokine, care activează sistemul imunitar împotriva virusurilor. Citokinele pot avea efect asupra mușchilor și articulațiilor. Acest virus nu este singurul care provoacă această reacție. Durerile de spate și musculare reprezintă un simptom întâlnit și în alte infecții virale și bacteriene. Acest răspuns imun, unul natural al organismului în fața unei infecții virale, este explicația pentru apariția durerilor la nivelul sistemului osos și muscular acuzate de pacienții.

Medicii recomandă tratarea acestor dureri cauzate de virus, ca pe cele cauzate de o încordare puternică, respectiv prin exerciții ușoare, comprese calde/reci, analgezice, antiinflamatoare la recomandarea medicului de familie. De asemenea, trebuie evitate exercițiile fizice intense, ample, efortul fizic. Dimpotrivă, odihniți-vă în așa fel încât să înlesniți recuperarea.

Există și o veste bună. În majoritatea cazurilor, aceste dureri scad treptat și dispar chiar de la sine, pe măsură ce vă recuperați și infecția bate în retragere. Asta înseamnă o durată de aproximativ două săptămâni.

Deoarece Omicron este considerată încă o variantă nouă, medicii încă nu se pot pronunța cu certitudine dacă aceste dureri vor reprezenta un simptom persistent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...