Covid-19: Fără testare, vaccinarea nu poate stopa noul val pandemic!

Accelerarea vaccinării, limitarea interacțiunii și a marilor aglomerări, testarea populației. Acestea sunt metodele recomandate pentru a face față noului val al pandemiei în Germania de un studiu efectuat de societatea de consultanță informatică Netschek și universitățile Munster și Postdam.  

Recomandările sunt formulate în urma unei cercetări bazate pe date epidemiologice și algoritmi de prognoză asupra evoluției pandemiei, în condițiile în care odată cu venirea sezonului rece s-a accentuat contactul în spații închise.

Cercetarea realizată de Netschek și universitățile din Munster și Potsdam atrage atenția că, dacă nu se respectă aceste măsuri, destinate diminuării mobilității și contactelor, în Germania s-ar putea ajunge chiar și la 400.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, transmite agenția EFE.

Potrivit acestui studiu, pe fondul tendinței actuale a infectărilor, este posibilă saturarea sistemului medical. Printr-o dublare a ritmului actual al vaccinării s-ar reuși doar plafonarea la aproximativ 300.00 de noi cazuri zilnic, sau la 200.000/zi în cazul triplării ritmului de vaccinare.

În aceste condiții, pentru a stopa noul val al pandemiei prin care trece Germania, pe lângă accelerarea vaccinării, este nevoie de o reducere a contactelor la jumătate, prevenirea aglomerărilor și diminuarea contactelor cu persoane potențial infectate printr-o strategie clară de testare a populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...