Covid-19: Germania se confruntă cu un nou val. În 24 de ore, 92.344 de noi cazuri

Publicat: 16 iun. 2022, 21:00, de Magda Marincovici, în ESENȚIAL , ? cititori
Covid-19: Germania se confruntă cu un nou val. În 24 de ore, 92.344 de noi cazuri

Germania se confruntă cu un nou val de Covid-19, a anunțat, săptămâna aceasta, ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, insistând ca persoanele cele mai fragile să efectueze a patra doză de vaccin, transmite AFP.

”Valul anunțat pentru această vară, din păcate, a devenit realitate”, a declarat ministrul Lauterbach pentru publicația ”Rheinische Post”. ”Asta înseamnă mai puțină relaxare în următoarele săptămâni”.

După o scădere, în luna mai, a numărului infecțiilor și după renunțarea, în această primăvară, la majoritatea măsurilor de restricție, acum, în Germania, cifrele privitoare la noile cazuri indică o creștere rapidă.

În 24 de ore, au fost raportate 92.344 de noi cazuri, potrivit datelor institutului pentru sănătate publică ”Robert-Koch”, publicate miercuri, săptămâna aceasta.

În Germania, incidența la șapte zile a virusului este de 472,4 cazuri la 100.000 de locuitori. De asemenea, crește și numărul persoanelor aflate în secțiile de terapie intensivă, deși este sub cel înregistrat la începutul anului.

Ministrul german al Sănătății le-a recomandat persoanelor în vârstă și celor bolnave să facă doza de rapel. ”Aceasta nu protejează în totalitate contra infecției, dar permite evitarea formelor grave ale bolii”, a spus acesta.

De asemenea, ministrul a sfătuit populația să folosească masca de protecție în spațiile închise.