Covid-19: La Hong Kong, sute de animale mici de companie sacrificate

Guvernul de la Hong Kong se confruntă cu proteste deoarece a decis să sacrifice sute de animale mici de companie. Decizia, anunțată miercuri, a fost luată după ce au fost confirmați hamsteri pozitivi la Covid -19 în magazine de specialitate.

Aproximativ 2.000 de hamsteri și alte animale mici (iepuri, porc de India etc.) urmează a fi sacrificate  ca măsură de prevenție, a declarat guvernul. De asemenea, a fost interzis importul acestor animale. Această sacrificare a fost ordonată după apariția cazurilor de Covid-19 într-un magazin de animale de companie.

Iubitorii de animale din Hong Kong au reacționat prompt: o scrisoare cu 23.000 de semnături adunate într-o singură zi, iar  Societatea pentru prevenirea cruzimii asupra animalelor (SPCA) a denunțat decizia guvernului. ”SPCA este șocată și îngrijorată după anunțul recent privind tratamentul asupra a peste 2.000 de animale”, a transmis într-un comunicat, potrivit AFP. ”Îndemnăm proprietarii de animale să nu se panicheze și să nu-și abandoneze animalele de companie”, recomandă SPCA.

Un grup de iubitori de hamsteri de pe Facebook a declarat că au primit un set de 20 de întrebări referitoare la renunțarea la animalele de companie. Astfel, oricine a cumpărat un hamster după 22 decembrie este ”încurajat” de autorități să-l eutanasieze. Potrivit autorităților, hamsterii care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 se crede că au fost importați din Olanda.

La nivel internațional, nu sunt dovezi că animalele de companie ar putea transmite coronavirusului omului, dar (…) noi luăm măsuri de prevenție, contra oricărui risc de transmitere, a declarat Sophia Chan, secretar la Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

La Hong Kong este în vigoare  strategia ”zero Covid”, care constă în numeroase restricții draconice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...