Covid-19: Numărul copiilor care au trecut prin infecție este mult subestimat

Un studiu al eșantioanelor de sânge recoltate indiferent de cauze în Statele Unite arată că, în realitate, numărul copiilor infectați cu noul coronavirus este mult mai mare comparativ cu numărul indicat prin testele PCR și anunțat oficial, transmite Sciences de Avenir.

În doi ani de pandemie, coronavirusul ar fi infectat majoritatea copiilor din Statele Unite, mai mulți comparativ cu ceea ce indică testele PCR. Potrivit cifrelor oficiale ale Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), aproximativ 12 milioane de minori au avut o infecție confirmată până la 12 aprilie 2022, respectiv 15% din totalul copiilor din SUA. Dar, în realitate, cifrele privitoare la numărul copiilor care au fost infectați ar fi de cinci ori mai mare și s-ar apropia de 75%, potrivit unui preprint, postat online de CDC la data de 4 mai 2022.

CDC au analizat eșantioanele de sânge recoltate pentru a depista anticorpii contra coronavirusului Sars-Cov-2, responsabil de Covid-19. Aceste teste serologice caută anticorpii contra nucleocapsidei virusului generați numai după o infecție și nu după vaccinare care nu țintește decât proteina spike a virusului. În total, au fost analizate cu puțin peste 70.000 de eșantioane de sânge de la copii.

Așa cum s-a prevăzut, numărul infecțiilor estimat prin această analiză serologică este mult mai mare comparativ cu cel indicat de testele PCR, pentru că o mare parte dintre persoanele infectate nu dezvoltă simptome și deci nu se testează. În cazul adulților, aproximativ 57% aveau anticorpi contra coronavirusului, față de 25% cât a fost confirmat prin testul pozitiv. Și această subestimare ar fi și mai mare în cazul copiilor, mai ales că ei sunt asimptomatici în număr mai mare, comparativ cu adulții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...