Covid-19: OMS și ECDC cu ochii pe ”Centaurus”, o nouă variantă Omicron venită din India

Varianta Omicron BA.2.75 sau ”Centaurus”, detectată în India, Marea Britanie, SUA, Australia, Germania și Canada, produce îngrijorarea virusologilor, transmite The Guardian.

Înițial, varianta Omicron BA.2.75 , supranumită ”Centaurus, a fost detectată în India la începutul lunii mai. Ea a determinat foarte rapid o creștere abruptă a numărului de cazuri în Marea Britanie. Deoarece Centaurus pare mult mai transmisibilă comparativ cu variantele anterioare BA.5 și BA.2.

În data de  7 iulie,  Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a desemnat ”Centaurus” o  „variantă aflată în monitorizare”, ceea ce înseamnă că există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă sau asociată cu o formă de boală mai gravă. Dar deocamdată dovezile sunt insuficiente sau nu au fost încă evaluate.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă.  Dar dr. Soumya Swaminathan, reprezentant al OMS, spune că nu există încă suficiente mostre pentru a evalua severitatea acestei noi variante.

Specialiștii au motive de îngrijorare: apariția în sine a unei noi variante, răspândirea rapidă atât în timp cât și spațiu, dar mai ales din cauza numărului mare de mutații suplimentare detectate la BA.2.75 – Centaurus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...