Covid-19: Ori ivermectină, ori placebo, cam același rezultat!

Ivermectina nu are efecte semnificative față de placebo, când este utilizat pentru a trata Covid-19, susține cel mai mare studiu privitor la potențialul acestui medicament, anunță Euronews.

Medicament antiparazitar, ivermectina a iscat numeroase discuții fiind promovat ca remediu ”alternativ” în caz de Covid-19 mai ales pe rețelele sociale.

În studiul ”Together” au fost incluși 3.515 pacienți cu Covid-19 din Brazilia, reparatizați aleatoriu în trei grupe: cu ivermectină, cu placebo și o a treia opțiune. Nici medicii, nici pacienții nu știau nimic despre cele trei grupe.

Concluziile studiului au fost publicate în New England Journal Medicine. Ele arătă că pacienții cărora li s-a administrat ivermectină au avut rezultate similare celor cărora li s-a dat placebo.

În total, 14,7% din grupul cu ivermectină au fost spitalizați din cauza agravării COVID-19 sau au avut nevoie de consultații la ”urgențe” de mai mult de șase ore din cauza deteriorării stării lor de sănătate, comparativ cu 16,3% din grupul placebo.

Folosită în mod obișnuit pentru tratarea paraziților, precum păduchii la oameni, și ca deparazitant comun pentru mamiferele mari, cum ar fi caii și vitele, ivermectina a fost intens promovată online de grupurile anti-vaxx.

Acest lucru se întâmplă deși autoritățile medicale, inclusiv Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au recomandat ca acest medicament să nu se folosească în tratamentul pentru Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...