Covid-19: Pentru a fi complet protejați, pacienții cronici au nevoie și de anticorpi monoclonali

Alianța Pacienților Cronici din țara noastră face apel la autoritățile din domeniul medical că pacienții cronici au nevoie și de anticorpi monoclonali pentru a fi protejați de Covid-19.

Pe lângă vaccinare pentru a fi complet protejați, pacienții cu sistemul imunitar vulnerabil au nevoie și de terapie cu anticorpi monoclonali, transmite, luni, Cezar Irimia, preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

”Este vorba de pacienţii diagnosticaţi cu diferite tipuri cancere, pacienţi dializaţi, persoane în tratament cu insulino-terapie sau cu afecţiuni autoimune şi inflamatorii care pot compromite sistemul imun. Unele tratamente pe care le iau pacienţii cronici, prin mecanismul lor de acţiune, pot bloca sistemul imun să producă anticorpii care să îi proteje de infecţia cu SARS-COV2 şi formele grave de COVID 19. Deasemenea sunt persoane care se nasc cu sistem imun deficitar aşa cum este cazul persoanelor diagnosticate cu imunodeficienţe primare. Pentru aceste categorii de pacienţi s-au dezvoltat terapiile cu anticorpi monoclonali”, explică Cezar Irimia.

În prezent, în țara noastră, sunt  terapii cu anticorpi monoclonali folosite în cazul persoanelor diagnosticate cu diferite tipuri de cancer, poliartrită reumatoidă, psoriazis, spondilită anchilozantă, artrită psoriatică, boli inflamatorii intestinale, lupus etc., precizează Cezar Irimia, președinte și Rozalina Lăpădatu, vice-președinte al Alianței Pacienților Cronici din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...