Covid-19. Pacienții ”cu risc mai ridicat de spitalizare” au o ”recomandare fermă” de la OMS: tratamentul cu Paxlovid

Pacienților cu forme mai puțin severe de Covid-19, dar cu un risc mai ridicat de spitalizare, Organizația Mondială a Sănătății le ”recomandă ferm” antiviralul de la Pfizer, precizează AFP.

Este vorba despre Paxlovid – denumirea comercială -, combinație de Nirmaltrevir cu Ritonavir, pe care experții OMS îl consideră ”medicamentul potrivit pentru paciențiii nevaccinați, vârstnici sau cu sistem imunitar slăbit. Totuși, în continuare OMS susține că vaccinarea este esențială.
Paxlovid este de preferat în comparaţie cu Molnupiravir de la Merck sau Remdesivir, precum şi faţă de anticorpii monoclonali, a precizat organizaţia într-un articol publicat vineri în British Journal of Medicine.

În același articol, se subliniază că Paxlovid reduce mai mult numărul spitalizărilor, comparativ cu alternativele, prezintă mai puțin riscuri potențiale în comparație cu antiviralul Molnupiravir și este mai ușor de administrat comparativ cu alte tratamente injectabile.

Medicamentul nu se adresează femeilor însărcinate sau care alăptează și nici pacienților are prezintă riscuri reduse de complicații.

Paxlovid se administrează oral, timp de cinci zile consecutiv, la mai puțin de cinci zile de la aparția simptomelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...