Covid-19: Președintele Joe Biden, din nou pozitiv și din nou în izolare

Preşedintele american Joe Biden trebuie să revină în izolare, deoarece a fost testat din nou pozitiv pentru Covid-19, fără să prezinte simptome, a anunțat medicul său personal într-un comunicat difuzat de Casa Albă, transmite presa internațională.

Președintele Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv, sâmbătă dimineață, potrivit unui test antigenic și va reveni la măsurile stricte de izolare, a transmis dr. Kevin O’Connor, potrivit căruia cazurile de  reinfectare pot să se producă la persoanele tratate cu Paxlovid, pilula anti-Covid de la Pfizer.

De asemenea, medicul personal a subliniat că președintele este asimptomatic și se simte în continuare bine, nefiind niciun motiv ca să reia tratamentul în acest stadiu. Totuși, Joe Biden, președintele cel mai în vârstă ales al SUA, va rămâne sub observație, a mai subliniat medicul.

Joe Biden a fost testat pozitiv la 21 de iulie cu simptome ”foarte ușoare” și a ieșit din izolare miercuri, după testecu rezultat negativ.

Președintele s-a vaccinat cu două doze de rapel pentru a se proteja pe sine, dar și pe cei cu care trebuie să lucreze: personal de la Casa Albă, personal de pază sau persoane din anturaj, a transmis dr. OConnor.

Paxlovid este un tratament antiviral, care reduce capacitatea virusului de a se replica, stopând evoluția bolii. Pentru a fi eficace, el trebuie administrat în primele zile după apariția simptomelor. În SUA, este recomandat persoanelor cu risc de a dezvolta forme grave de boală, categorie în care intră și președintele american din cauza vârstei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...