Covid-19: Un vaccin universal, cu efect durabil, contra tuturor variantelor, produs în Franța

O companie franceză a produs la Toulouse primele loturi clinice de vaccin anti-Covid, clasic. Este un vaccin care țintește zone ale virusului mai puțin supuse modificărilor, în vederea  obținerii unui efect durabil contra diferitelor variante ale coronavirusului.

Vaccinul dezvoltat de compania franceză LinKinVax răspunde apelului Organizației Mondiale a Sănătății, care a încurajat descoperirea de soluții valabile pe termen lung, mai puțin sensibile la mutații, care să permită dobândirea unei imunități durabile, la nivel global. Vaccinul este unul clasic, care se poate stoca într-un frigider și chiar prin liofilizare (un proces de deshidratare).

LinKinVax folosește o tehnică verificată și se află în teste de fază clinică pe om, în cadrul unui vaccin contra HIV.  Principiul constă în fixarea unui anticorp monoclonal uman pe celulele dendritice, care sunt un fel de drone ale sistemului nostru imunitar, explică Andre-Jacques Auberton-Herve, președinte și cofondator al companiei. ”Scopul este să ducem direct la sistemul nostru imunitar informația despre ”călcâiul lui Ahile” al virusului pentru a-i distruge sistemul de detectare, adaugă Andre-Jacques Auberton-Herve, citat de 20 Minutes.

În acest joc de-a șoarecele cu pisica dintre cercetători și virus, LinKinVax reușește să atace instabila și faimaosa proteină Spike, prin care virusul pătrunde în celula umană. Totodată, LinKinVax, cu ajutorul bio-informaticii, acționează și în segmente comune tuturor coronavirusurilor și care sunt mult mai stabile. De aici speranța într-un vaccin ”universal, pan-coronavirus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...