OMS: În curând, Covid-19  va fi comparabil cu gripa sezonieră

covid-19
covid-19

În curând, Covid-19 și gripa sezonieră vor fi comparabile și vor reprezenta ”o amenințare la adresa sănătății”, a subliniat Michael Ryan, șeful programelor de urgență din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”Cred că vom ajunge la un punct când vom putea considera Covid-19 în același fel în care considerăm gripa sezonieră, adică o amenințare la adresa sănătății, un virus care va continua să ucidă, dar un virus care nu perturbă societatea sau sisteme spitalicești”, a subliniat Michael Ryan, citat de AFP și Agerpres.

La rândul său, directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat ”foarte satisfăcut” că, pentru prima dată de la începutu pandemiei, numărul săptămânal al deceselor raportate în decursul ultimelor patru săptămâni a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în urmă cu trei ani, la începutul pandemiei.

De la debutul pandemiei, la nivel global, au fost raportate aproape șapte milioane de decese provocate de Covid-19. Totuși, se estimează că numărul acestor decese este mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.