COVID ar putea pune capăt unei tradiții de 35 de ani la Vatican

Publicat: 29 ian. 2022, 07:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
COVID ar putea pune capăt unei tradiții de 35 de ani la Vatican

Pandemia și criza economică provocate de COVID e pe cale să pună punct unei tradiții care datează de 35 de ani.

Tradiția implică Olanda, Sfântul Scaun și Sărbătorile de Paște.

Pe parcursul ultimelor decenii, olandezii s-au întrecut să ofere gratuit Vaticanului orhidee, trandafiri, crini și margarete pentru împodobirea Pieței San Pietro, cu ocazia Paștelui.

Acest lucru s-a schimbat odată cu pandemia, care a impus suspendarea ceremoniilor publice religioase în 2020 și 2021.

Presa olandeză, citată de Il Messaggero, relatează că firma responsabilă cu decorațiunile nu mai găsește sponsori dispuși să suporte costurile operațiunii.

Nu se mai potrivește cu strategia lor de marketing”, a declarat Paul Deckers, managerul firmei din Posterholt in Limburg.

„Sunt recunoscător că am avut ocazia să prezentăm arta florală și floricultura olandeză pe o platformă internațională timp de ani de zile. Îmi dau energie amintirile minunate din ultimii ani”, a adăugat el.

Deckers, care s-a ocupat de proiect încă din 1988 și s-a aflat la conducerea lui din 2015, a fost decorat de Papă cu ordinul „Bene Merenti”.

În anii trecuți, amenajarea florală a Pieței San Petro necesita o echipă de minim 30 de persoane și transportul florilor în containere frigorifice, pentru o conservare perfectă până la destinație.

Cadoul olandez era întâmpinat de Suveranul Pontif cu mulțumiri în limba Țărilor de Jos.

Tradiția a început în vremea Papei Ioan Paul al II-lea și a continuat în mandatul Papei Benedict al XVI-lea, dar pare să se oprească la Papa Francisc, notează publicația italiană.