Covid: Principalele simptome ale noii variante botezate Eris

Publicat: 07 aug. 2023, 21:00, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Covid: Principalele simptome ale noii variante botezate Eris

 O nouă variantă de Covid, numită Eris, a fost depistată pe coastele britanice, inclusiv în Franța.

Deși nu este catalogată ca o variantă îngrijorătoare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, totuși Eris este monitorizată pentru că deja a fost detectată în mai multe țări, printre care Anglia și Franța.

Continuăm să înregistrăm o creștere a cazurilor în această săptămână, a declarat dr. Mary Ramsay, responsabil cu vaccinarea în cadrul Agenției britanice pentru securitate sanitară, precizând că se observă și o ușoară creștere a spitalizărilor la toate grupele de vârstă.

Printre simptomele cele mai frecvente asociate cu noua variantă sunt durerea în gât, scurgeri nazale, tuse seacă, dureri de cap, tuse productivă, nas înfundat, voce răgușită, strănut, dureri musculare, inclusiv alterarea mirosului. Principalele simptome sunt similare variantei Omicron, mai puțin febra.

Profesorul Lawrence Young, virusolog la Universitatea Warwick, spune că nivelul global al infecției rămâne scăzut, dar este un semnal de alarmă important motiv pentru care ne îndeamnă să fim vigilenți. Specialistul consideră că nu putem fi pasivi în ceea ce privește Covid și că trebuie să fim atenți la apariția altor variantelor, astfel încât să fim pregătiți pentru o ”creștere inevitabilă a infecțiilor în toamna și iarna acestui an”.