Cozi de mătură, lilieci şi chiar un loc unde pregătesc poţiuni misterioase: Harry Potter din Pakistan (VIDEO)

Studenţii unei universităţi din Pakistan au transformat campusul cu o vechime de 150 de ani în şcoala de magie Hogwarts, cu prilejul unui festival dedicat universului Harry Potter, potrivit AFP.

Cu sălile sale vaste şi bolte înalte, Government College University din Lahore, o metropolă din estul Pakistanului, îi duce deseori cu gândul pe elevii săi la universul creat de scriitoarea britanică J.K. Rowling. ”Parcă nici nu-mi vine să cred că sunt la Hogwarts şi în acelaşi timp în Lahore”, a declarat pentru AFP o studentă care ia parte la festival, Raziah Alam. ”A fost o experienţă foarte amuzantă”.

Studenţii încearcă să facă vrăji

Îmbrăcaţi în costume care aduc aminte de lumea fantastică a lui Harry Potter, cu baghete magice, vrăjitoare cu degetele noduroase şi pălării de magician, studenţii îi primesc pe vizitatori într-o versiune a ”Sălii mari” de la Hogwarts, decorată cu cozi de mătură, lilieci şi chiar un loc unde pregătesc poţiuni misterioase. Pe fundal, răsună coloana sonoră a filmelor Harry Potter în timp ce studenţii încearcă să facă vrăji, să se fotografieze purtând faimosul ”Joben magic’‘ şi uniformele de la Hogwarts.

‘Cea mai mare parte dintre aceşti tineri au crescut pe vremea când universul creat de J.K. Rowling apărea în romane, apoi mai târziu în filme”, a constatat Asghar Zaidi, vice-cancelar al universităţii, la rândul său un fan al celebrei serii literare. Când studenţii sosesc în campus, ”văd arhitectura care le aduce aminte de Hogwarts”, a spus el. ”Cred că magia vine din inspiraţia pe care acest lucru o trezeşte în studenţii noştri”, a adăugat el.

În cadrul festivalului, este prezentat totodată un film intitulat ”Ultimul discipol şi învierea lui Voldemort’‘, creat şi interpretat de studenţi din universitate, presărat cu efecte speciale foarte realiste şi cu un scenariu captivat. ‘‘Ni s-a părut o idee nebunească să modificăm construcţia, să punem munţi împrejur şi să creăm personaje care se potrivesc în decor’‘, a explicat regizorul, cineastul Waleed Akram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...