Cozi kilometrice pe A10, lângă Alba Iulia. Șoseaua, abia construită, s-a surpat din nou

Pe A10, imediat după nodul rutier de la Alba Iulia Nord, tot în zona dealului unde pământul a tot luat-o la vale în trecut, acum constructorul italian Impresa Pizzarotti lucrează la remedierea unor surpări. 

 Circulația e închisă pe sensul spre Turda. E a doua oară când circulația este complet închisă, iar constructorul reconstruiește o bucată de autostradă.

Din cauza acestor surpări și reparații continue, autostrada a căpătat numele de „autostrada Meșterului Manole”.

Vineri, o coadă imensă de mașini s-a format la Alba Iulia Nord pe A10, din cauza devierii traficului de pe autostradă pe benzile de descărcare a traficului și printr-un sens giratoriu. În plus, și un TIR s-a stricat fix pe una din rampele de ieșire de pe autostradă și a avut nevoie să fie tractat.

A10 construită de italieni lângă Alba Iulia: „Autostrada meșterului Manole” – surpări după surpări

În luna mai o nouă fisură în asfalt și în taluz a făcut ca muncitorii să înceapă demolarea parțială pe un segment din autostrada A10 Sebeș – Turda, în zona Alba Iulia Nord, la doar câțiva metri distanță de locul unde corpul autostrăzii abia ce a fost reconstruit de la zero pe o distanță de câteva zeci de metri după ce o alunecare de teren a afectat șoseaua.

Ziarulunirea.ro scria că „în dealul de la Pârâul Iovului, autostrada A10 Sebeș-Turda e ca în povestea meșterului Manole. Abia se apropie de finalizare lucrările la alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord și a apărut o nouă crăpătură atât în asfalt cât și în rambleu, la circa 50 de metri în direcția Turda, pe același sens”.

În iulie o altă surpare de teren, mai mare, a fost filmată în afara corpului autostrăzii, dar pe același deal problematic.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole