Crăciun la mănăstire. În ce așezăminte monahale din România te poți caza gratis

Turismul religios a căpătat o amploare uriașă în ultimii ani. Astfel, pelerinii poposesc la mănăstirile din România unde găsesc cazare, masă și o vorbă caldă din partea monahilor. Dacă vrei să petreci un Crăciun la mănăstire, ai această oportunitate în mai multe așezări bisericești din țară.

Crăciun la mănăstire – Bucovina

Un petrecut Crăciun la mănăstire vine cu siguranță cu o trăire aparte pentru cei care vor să trăiască această experiență.

Nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă ci pe întreg parcursul anului, în multe dintre mănăstirile din România, turiștii găsesc mereu o ușă deschisă pentru a înnopta precum și  o masă caldă.

Cine a avut ocazia să aibă parte de o asemenea experiență cu siguranță își va dori să o repete.

Dacă vrei să petreci ziua Nașterii Domnului într-un loc aparte, cu în mod cert, într-una dintre mănăstirile Bucovinei este locul potrivit.

Marea majoritate a așezămintelor monahale de aici sunt mereu deschise pelerinilor inclusiv pentru cazare. Călugării care viețuiesc în mănăstirile din Bucovina te primesc cu blândețe la masa lor, dar și la rugăciune. De altfel, daca vrei să guști cea mai delicioasă mâncare, cu siguranță la mănăstire o poți face. Se pune că preparată în cantități mari, cu suflet și curăție duhovnicească, hrana are un gust cu totul aparte aici.

Te poți bucura de un Crăciun  la mănăstire încărcat de spiritualitate la Putna, Sucevița, Mănăstirea Agapia, Văratic, Voroneț, etc.

Crăciun 2022 în Bucovina. Cele mai bune prețuri pentru sărbători de poveste

În noaptea de Crăciun sau de Revelion, ai parte de o masă de sărbătoare cu bucate alese. Trebuie să ții cont de faptul că în unele mănăstiri din România nu se consumă carne deloc, nici măcar în perioada sărbătorilor.


Mănăstirile din Ardeal unde găsești cazare

Ardealul este un alt leagăn al vieții monahale ortodoxe. Aici vei găsi numeroase mănăstiri diferențiate de cele din Moldova în primul rând prin arhitectură. În Ardeal, multe dintre așezămintele monahale sunt construite în stil brâncovenesc. De altfel, cele din Moldova îmbină stilul bizantin, neoclasic, românesc și moldovenesc vechi.


Dacă vrei să te bucuri de acest Crăciun la mănăstire și pui degetul pe hartă în zona Ardealului poți poposi la:

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus

Înconjurată de munți, aceasta este una dintre cele mai frumoase mănăstiri ale României. De altfel, este foarte mare, având totodată o capacitate generoasă de locuri de cazare. Poți vizita în apropierea mănăstirii Izvorul Părintelui Arsenie Boca, sfânt al României care a viețuit în mănăstirea Brâncoveanu.

Mănăstirea Râmeț

Mănăstirea Rămeț a avut pusă piatra de temelie în 1377, fiind una dintre cele mai vechi din Transilvania. Locul are o istorie aparte care vă va captiva cu siguranță. De altfel, așezământul are și un muzeu care amintește de trecutul zbuciumat al mănăstirii. Biserica acesteia a stat între anii 1926-1930 îngropată în mâl. Viața monahală de aici a fost pusă la încercare de-a lungul istoriei mănăstirii.

Dacă vrei să petreci sărbătorile la Râmet, în mod cert vei acea parte se buna primire a monahilor de aici.

De altfel, mănăstirea este înconjurată de numeroase pensiuni, astfel că vei găsi și alte variante de a înnopta în zonă.

Oferte Crăciun 2022 în Apuseni. Cele mai ieftine cazări din Țara Moților

Mănăstirea Nicula

Un adevărat punct spiritual aparte al Ardealului, mănăstirea Nicula, aflată la 50 de km de Cluj, te poartă spre o altă lume. Monahii trăiesc în simplitatea credinței și își întâmpină pelerinii mereu cu o ușă deschisă . Cu siguranță un Crăciun la mănăstire la Nicula la fi unul demn de păstrat în cutia cu amintiri dragi sufletului.

Colindele cântate de călugări, dar și masa de sărbătoare fac din acea perioadă una cu totul specială.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...