Craiova n-a primit niciun leu de la Guvern, acuză Olguța Vasilescu. „Domnul Cîţu şi-a plătit datoriile către primarii care l-au susţinut la Congres”

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi, 8 octombrie, că municipiul Craiova nu a primit niciun leu de la Guvern, la ultima rectificare.  Ea susține că este pentru prima oară în istorie când un oraş de mărimea Craiovei este ”pedepsit de asemenea manieră”.

”Domnul Cîţu şi-a plătit datoriile către primarii care l-au susţinut la Congres. Nu vom mai putea asigura plata asistenţilor personali şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap, unde Guvernul trebuia să asigure 90% din sume, obligaţie legală”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, într-o postare video pe Facebook.

Social-democrata îl acuză pe Florin Cîțu că a dat 80% dintre bani pentru administraţiile liberale.

Craiova riscă să renunțe la toate investițiile

Primarul Craiovei a mai solicitat 7 milioane de lei pentru transportul gratuit al elevilor. Solicitarea vine în baza Legii Educaţiei, care stipulează că Guvernul subvenţionează acest transport, şi nu a primit, de asemenea, niciun leu.

Vasilescu a menţionat că cel mai probabil la finalul acestui an va face o rectificare negativă, prin care să renunţe la toate investiţiile planificate pentru 2021.

”Anul acesta va fi un an dezastruos, pentru că nu putem asigura plata persoanelor cu handicap. (…) Nu vreau să mă gândesc, de la 1 ianuarie, ce bombă socială va fi în toată ţara, în ceea ce priveşte achitarea facturilor de întreţinere. Pentru că de la 1 ianuarie nu vom mai avea posibilitatea legală, noi, municipalitatea, să subvenţionăm preţul la gigacalorie”, a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole