Cresc șansele ca organismele extraterestre să invadeze Pământul. Cum e posibil așa ceva

Cererea în creștere pentru explorarea spațiului crește șansele ca organismele extraterestre să invadeze Pământul și ca organismele de pe Pământ să invadeze alte planete, au argumentat oamenii de știință într-o nouă lucrare.

Potrivit Live Science, Cercetătorii indică istoricul umanității în ceea ce privește mutarea speciilor în noi medii de pe Pământ, unde acele organisme pot deveni invazive și pot dăuna speciilor native; ei spun că un astfel de comportament sugerează că același lucru s-ar putea întâmpla cu viața extraterestră de pe o altă planetă care contaminează Pământul și invers, conform lucrării, publicată pe 17 noiembrie în revista BioScience.

Atenție la contaminarea biologică

Căutarea vieții dincolo de lumea noastră este un efort interesant care ar putea aduce o descoperire enormă într-un viitor nu prea îndepărtat”, a declarat autorul principal Anthony Ricciardi, profesor de biologia invaziei la Universitatea McGill din Montreal, pentru Live Science. „Cu toate acestea, în fața creșterii misiunilor spațiale (inclusiv cele destinate returnării mostrelor pe Pământ), este crucial să se reducă riscurile de contaminare biologică în ambele direcții”.
Ricciardi și colegii săi folosesc lucrarea pentru a solicita mai multe studii de colaborare între astrobiologii care caută viață extraterestră și biologii care studiază speciile invazive de pe Pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole