Cresc sumele alocate Programului corn – lapte – fructe în școli. Cum se împart banii și de ce ar putea fi de fapt o veste proastă

Guvernul a decis să majoreze cu 61,4 milioane de lei bugetul aferent Programului prin care distribuie către elevi produse de panificați, lactate și fructe în anul școlar 2022—2023. Din păcate, suma suplimentară prevăzută nu acoperă nici măcar inflația, ceea ce înseamnă că în realitate ar putea fi de fapt mai puțini beneficiari, deși sunt mai mulți bani.

Conform unei Hotărâri de Guvern publicate joi în Monitorul Oficial, pentru anul școlar 2022—2023 se alocă suma de 563 milioane lei pentru Programul pentru școli al României.

Suma se împarte astfel:

 1. a) 90 de milioane de lei pentru acordarea gratuită de fructe și legume și 38 milioane lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
 2. b) 189 milioane lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf și 38 milioane lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
 3. c) 207 milioane lei pentru acordarea gratuită de produse de panificație;
 4. d) 1,3 milioane lei, pentru evaluarea programului.

Începând cu anul școlar 2022—2023, limita valorică zilnică/preșcolar/elev este după cum urmează:

 1. a) 0,70 lei pentru porția de fructe și legume;
 2. b) 0,99 lei pentru porția de lapte de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf;
 3. c) 0,65 lei pentru porția de produse de panificație.

Față de anul școlar trecut, când prin program s-au alocat în total 501,5 milioane lei, majorarea din noul an este de puțin peste 12%, în condițiile în care rata anuală a inflației a depășit deja 15%, conform Institutului Național de Statistică.

Anul școlar trecut, s-au alocat 76 de milioane de lei pentru acordarea gratuită de fructe și legume (față de 90 pentru anul viitor), 168 milioane pentru produse lactate (față de 189 anul viitor) și 181 milioane pentru produse de panificație (față de 207 milioane, anul viitor).

2 COMENTARII

 1. Sunteți uneori mai prosti. Da! Mai prosti decât ai voștri politicieni corupți care va manipulează după al lor ipocrizie și ticăloșenie.
  Se aliniază sumele conform inflației, sumele alocate sunt ridicole pentru programul corn – lapte – fructe în școli.
  Au crescut salariile bugetarilor cele private staționează.
  Românul prost înghite doar în sec şi deocamdată rabdă numai foame în iarnă cu siguranță va muri de frig, boală și multe altele poate și de război.

 2. Unde va este masa calda pentru sarmanii vostri copii ?
  Unde va este buna organizare din sallile de mese, unde va sunt cantinele voastre din scolile primare I-VIII ?
  Ati ajuns sa furati chiar si din mancarea copilului vostru?
  Cat de nemernici ati ajuns dragi tovarasi si blestemati mai sunteti, sa furi chiar de la gura copilului este ceva inuman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...