Crește numărul persoanelor diagnosticate cu Covid, dar majoritatea formelor sunt uşoare

În țara noastră, ca de altfel în celelate țări europene, se înregistrează un trend crescător al cazurilor de Covid, spune ministrul Sănătății, care consideră că nu este un motiv de îngrijorare pentru că sunt forme ușoare, recomandând vaccinarea persoanelor vulnerabile.

Există o creştere a cazurilor de COVID. Dacă vă uitaţi la numărul de cazuri, este un anumit trend crescător. Şi azi au fost circa 700 de cazuri la nivel naţional. Este un trend care se observă în toate ţările europene.

Nu suntem noi într-o situaţie diferită. Nu putem discuta de o îngrijorare, mai ales că nu există un impact asupra cazurilor spitalizate. Dacă acest impact creşte şi majoritatea formelor sunt uşoare, pentru care izolarea la domiciliu este suficientă, nu avem motive de îngrijorare.

Pentru tulpinile circulante, inclusiv noile variante care au fost identificate în Europa (…) nu există niciun semn că aceste cazuri ar fi mai grave sau că pun probleme deosebite faţă de tulpinile care au circulat până acum„, a afirmat Rafila, marţi, la Parlament.

Vaccinare anti-Covid

Și cu această ocazie, ministrul Rafila a sfătuit persoanele suferinde de boli cronice sau cu vârste peste 65 de ani să se vaccineze anti-Covid, mai ales că ”este disponibil în România vaccinul cu noua formulă, care include şi tulpina Omicron – BA4, BA5”.

”Sfatul meu este ca persoanele de peste 65 de ani şi toţi cei care au boli cronice, la care o infecţie virală, în general, e valabil şi la gripă, ar putea să evolueze mai grav, să acceseze medicii de familie sau centrele de vaccinare pe care le avem la dispoziţie.

În momentul de faţă, atât ministerul, cât şi Institutul de Sănătate Publică avem o campanie care va fi derulată, astfel încât toată lumea să aibă informaţia corectă şi să ia o decizie responsabilă, aşa cum crede fiecare că este bine să îşi protejeze sănătatea„, a subliniat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...