Creșterea vârstei de pensionare stârnește controverse în rândul românilor

Creșterea vârstei de pensionare stârnește controverse în mai multe țări din Uniunea Europeană. Controversele apar în contextul noilor cerințe emise de Comisia Europeană, pentru accesarea fondurilor din PNRR.

Ușor, ușor scandalul provocat de creșterea vârstei de pensionare ajunge în mai multe țări europene, printre care și România.

Angajații din țara noastră vor primi stimulente pentru a lucra până la 70 de ani. Aceasta este doar una dintre prevederile noii legi a pensiilor cerută de Bruxelles pentru accesarea miliardelor europene din PNRR.

Propunerea nu este, însă, privită cu ochi buni de către români.

„Cei care au dreptul să iasă la pensie, să iasă la pensie, să fie locuri mai multe de muncă pentru tineri, să nu mai plece în străinătate.

Și atunci cred că s-ar face un echilibru. Așa, dacă se lucrează până la 70 de ani vă dați seama că nici măcar n-ai timp”, spune o femeie pentru Antena 3.

De cealaltă parte, liberalii susțin că urmează ca subiectul să fie dezbătut în interiorul coaliției.

”Vom vedea ca urmare a discuțiilor din coaliție. Eu cred că sunt foarte clar înțeleasă când vă spun că ne luăm serios discuția din coaliție. Nu vorbește fiecare pe o voce, ca pe urmă să reușim să nu mai înțeleagă nimeni nimic. Va fi o discuție care va fi făcută în coaliție și concluziile de acolo, ca urmare a dialogului dintre specialiști, vor fi exprimate la nivelul Parlamentului, printr-un vot”, a spus Alina Gorghiu PNL. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...