Creșteri pe linie ale prețurilor apartamentelor din cele mai mari 6 orașe ale țării

După un avans de 1,5% consemnat în martie, prețurile locuințelor din România au crescut cu 1,2% în aprilie, de la 1.379 de euro pe metru pătrat util, la 1.396 de euro pe metru pătrat util. Pretențiile proprietarilor au fost mai ridicate în toate cele șase mari orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro. Cluj-Napoca și București nu au mai fost în topul scumpirilor. Poziția fruntașă este ocupată de Brașov, pe fondul unui avans considerabil consemnat pe segmentul apartamentelor noi.

În a doua lună de primăvară, apartamentele disponibile spre vânzare în București s-au apreciat, per ansamblu, cu 0,8%, ajungând la o medie de 1.430 de euro pe metru pătrat util. Majorări de preț au fost consemnate pe ambele segmente de piață: locuințele din blocurile vechi au cunoscut un avans de 0,5%, iar cele noi au înregistrat un avans de 0,9%.

Brașov

În Brașov, Indicele Imobiliare.ro relevă, per ansamblu, o creștere de 2% a prețurilor apartamentelor în aprilie. În mod interesant, apartamentele vechi au consemnat un declin de 0,3% luna trecută, de la 1.257 la 1.253 de euro pe metru pătrat util. Pe de altă parte, însă, locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale brașovene s-au scumpit cu 5,5% față de martie.

În Cluj-Napoca, apartamentele au înregistrat, per ansamblu, un avans de 0,8% pe parcursul lui aprilie, de la o medie de 1.887 de euro pe metru pătrat util, la 1.903 euro pe metru pătrat util. Ca și în București, prețurile din orașul Ttransilvănean au avut o evoluție crescătoare pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,9% (de la 1.853 la 1.870 de euro pe metru pătrat), iar cele din ansamblurile noi, cu 0,7% (de la 1.924 la 1.937 de euro pe metru pătrat).

După stagnarea din martie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare în Constanța s-a majorat, în aprilie, cu 1,7%, la 1.290 de euro pe metru pătrat util. Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate marje de creștere destul de apropiate: 1,9% pe segmentul apartamentelor vechi și, respectiv, 1,5% în cazul unităților locative noi.

Iași

În Iași, s-a înregistrat, per ansamblu, un plus de 0,6% în aprilie. Pe parcursul lunii trecute, locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cel mai mult, anume cu 1,7%, dar cele noi au crescut doar cu 0,1%.

În fine, în Timișoara, suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat cu 1,5% luna trecută. Apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană s-au apreciat cu 1,1% pe parcursul lui aprilie. Compensând scăderea din martie, locuințele din cadrul noilor proiecte au înregistrat un avans de 2,9% în aprilie.

1 COMENTARIU

  1. Lăsați vrăjeală cu articolele astea făcute la comanda. Cine va finanțează ca să panicați lumea ca vor creste preturile încontinuu. Monitorizez piața de un an, cei care au crescut preturile stau cu ele la vânzare de multa vreme. Toate apartamentele la care se aplica tva 19% nu se vând. Când cererea va scădea, lucru care este deja previzibil, se vor diminua și preturile locuințelor, iar momentul acela este foarte aproape. Dezvoltatorii au urcat foarte sus preturile, nejustificat de sus, deja și au calculat marje de profit foarte mari însă oamenii nu au bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...