Crimă în Penitenciarul Giurgiu: un deținut a fost găsit mort, într-o baltă de sânge, în celulă

Sub coordonarea unui procuror, Poliția Giurgiu a deschis dosar penal pentru omor, în cazul unui deținut de 50 de ani, găsit mort în celula sa din Penitenciarul Giurigu. Bărbatul era condamnat pentru omor.

Purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu a declarat joi că poliţiştii efectuează cercetări pentru infracţiunea de omor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu după ce un deţinut din cadrul Penitenciarului Giurgiu a fost găsit decedat în celulă.

Surse apropiate anchetei susțin că deţinutul găsit mort în celulă avea 50 de ani și ispășea o pedeapsă cu închisoarea de 25 de ani pentru infracţiunea de omor calificat.

Acesta avea trei colegi de celulă, care ar fi anunţat supraveghetorii din cadrul Penitenciarului că bărbatul ar fi fost găsit într-o baltă de sânge.

„La data de 9 martie 2022, în interiorul uneia dintre camerele de deţinere a avut loc un incident. Practic, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranţă a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea.
Personalul medical al unităţii şi personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care a participat şi un echipaj de ambulanţă, solicitat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, a fost constatat decesul unui deţinut”, anunță, într-un comunicat de presă, Penitenciarul Giurgiu.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Verificările la faţa locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, autorităţile au procedat la informarea familiei deţinuţilor, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu – mai precizează reprezentanții Penitenciarului Grgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...