Cristian Popescu Piedone asfaltează străzile în plină noapte: „Cetățenii au crezut că sunt într-o poveste”

Publicat: 23 mai 2024, 21:32, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone asfaltează străzile în plină noapte:

Cristian Popescu Piedone caută soluții pentru Sectorul 5, pe care îl administrează, și nu ține cont de nimic. Chiar în plină noapte, a ieșit în stradă, cu echipele de specialiști, și a asfaltat o stradă cu o suprafață de 1700 de metri pătrați. Dimineață, cetățenilor nu le-a venit să creadă că văd o asemenea schimbare.

Cristian Popescu Piedone, lucrări de asfaltare în miez de noapte

Deși se află în plină campanie electorală, primarul Cristian Popescu Piedone nu uită de necesitățile Sectorului 5, de care este responsabil. Noaptea trecută, edilul a ieșit în stradă, cu echipa de specialiști, și a asfaltat o stradă de 1700 de metri pătrați.

Lucrările au început în jurul orei 21.30, iar până dimineața, la ora 4, procesul a fost finalizat. Când cetățenii au ieșit pe străzi, au fost surprinși să vadă că traficul se desfășoară normal, că trotuarele sunt libere și nu au văzut niciun semn că s-a asflatat acolo, ci doar au admirat din plin rezultatul.

„Chiar dacă avem o campanie electorală în desfășurare, nu mi-am abandonat încrederea pe care cetățenii mi-au acordat-o când nimeni nu o făcea. Am stabilit, ca în următoarea perioadă, să eliminăm disconfortul pe timp de zi și să începem asflatarea anumitor străzi. Cetățenii au crezut că intră într-o poveste: trotuarele au fost redate, traficul s-a desfășurat normal”, a declarat edilul la televizor.

Cristian Popescu Piedone are de gând să continue lucrările doar pe timpul nopții, pentru a nu provoca un deranj prea mare în rândul cetățenilor. Consideră că această tehnică ar putea fi aplicată și la nivelul întregii Capitale, pentru a evita complicațiile.

Candidat la Primăria Capitalei, susține că are o soluție pentru a oferi transport public gratuit pe mijloacele de transport ale STB. Edilul a explicat că, în prezent, STB încasează doar 200 de milioane de lei din cardurile de călătorie.

Planul său presupune vânzarea integrală a spațiului publicitar disponibil pe mijloacele de transport și închirierea halelor abandonate ale STB. Piedone este de părere că prin aceste măsuri va reuși să genereze cei 200 de milioane de lei necesari pentru a acoperi costurile, ceea ce va permite oferirea transportului public gratuit pentru locuitorii Bucureștiului.

”Îmi asum acest contract cu bucureștenii și eu nu-mi permit după 30 de ani de carieră să vând gogoși. Eu am spus și o spun în continuare: vreau transport gratuit în București.

Vorbim la momentul în care voi fi primar general și pentru mine cuvântul este sfânt, eu nu mi-l încalc. În prezent, Primăria Capitalei oferă STB-ul sub formă de subvenție 900 de milioane de lei anual, 200 de milioane de lei diferență de tarif, sumă pe care o acoperă din costurile operaționale.

Încasările STB din vânzarea cardurilor călătorie este de 200 de milioane. Practic, această sumă trebuie acoperită”, a mai spus edilul Sectorului 5.