Cristian Popescu Piedone: „Magistrala M7 va oferi un transport public sigur”

Publicat: 25 mai 2024, 21:30, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Cristian Popescu Piedone:

Cristian Popescu Piedone vine cu vești bune în ceea ce privește Magistrala M7, despre care se vorbește de mai bine de două decenii. Edilul Sectorului 5 a reușit să dea înainte cu acest proiect și anunță că va lansa procedura de achiziție săptămâna viitoare.

Cristian Piedone, în plin proces pentru Magistrala M7

Cristian Popescu Piedone este dezamăgit de faptul că Sectorul 5 a fost lăsat, mulți ani, în paragină. Spune că, mai bine de trei decenii, această zonă nu a evoluat deloc, dar are în plan să facă schimbări majore și să o ajute să evolueze.

Edilul anunță că încep pregătirile pentru magistrala de metrou M7 Voluntari – Bragadiru. Astfel, comunică tuturor că Primăria Sectorulului 5 își asumă cheltuielile pentru Studiul de Fezabilitate al secțiunii Piața Unirii – Bragadiru și va lansa procedura de achiziție chiar săptămâna viitoare.

Magistrala se va întinde pe 13 km și va avea 15 stații. Piedone spune că, în principiu, proiectul are în plan fluidizarea traficului, reducerea poluării și îmbunătățirea sănătății populației.

„Deși se vorbește despre această magistrală de 20 de ani și în 2012 s-a făcut un prim pas printr-un studiu de prefezabilitate, de atunci nu s-a mai realizat nimic concret. Acum, noi ne-am pus pe treabă.

Acest proiect, cu 15 stații pe o lungime de 13 km, va aduce numeroase beneficii: fluidizarea traficului, reducerea poluării și îmbunătățirea sănătății populației.

Magistrala M7 va oferi un transport public sigur, confortabil și modern, schimbând modul în care ne deplasăm prin Capitală. Stațiile vor fi dotate cu tehnologii de ultimă generație și trenuri moderne”, a scris Piedone pe rețelele de socializare.

Mai mult, Piedone anunță că a semnat deja protocolul de asociere cu Ministerul Transporturilor și Metrorex, iar Consiliul Local Sector 5 l-a aprobat deja. Cât despre finanțare, candidatul la Primăria Capitalei speră că va veni din fonduri europene, buget local și alte surse. Are mare încredere în acest proiect și speră să îl finalizeze cât mai repede.