Cristian Sima: Cătălin Predoiu e agent SIE, cu siguranţă

Gafa incredibilă a ministrului Justiției, Cătălin Predoiu privind dosarul soțului fostei șefe a DIICOT, Georgiana Hosu, a readus în prim plan o caracterizare a actualului ministru al Justiției făcută în anii trecuți de brokerul fugar Cristian Sima, ceea ce pune într-o altă lumină imaginea acestuia.

Gafa uriașă a lui Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat recent  că fostul polițist Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu, ar fi fost achitat de instanță în apel, deși sentința definitivă în acest caz e așteptată abia pe 7 februarie. Ulterior, ministrul Justiției a revenit asupra declarației, vorbind despre „o afirmație eronată” pentru care și-a cerut scuze.

Mai mult, acesta a specificat faptul că este exclusiv vina sa, pentru că nu a verificat „informația parvenită din surse neoficiale”. Dan Hosu, fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

Ulterior, Dan Hosu a fost condamnat. În primă instanță, pe data de 24 septembrie 2020, la 3 ani de închisoare în această speță. Dan Hosu a făcut apel la sentința Tribunalului București, iar următorul termen la care ar putea fi dată sentința de către Curtea de Apel București este 7 februarie 2023. Această gafă incredibilă a lui Cătălin Predoiu a scos, încă o dată, în evidență amatorismul și diletanstimul acestuia.

Și aceste ”atuuri” ale lui Predoiu au fost cel mai bine evidențiate de brokerul fugar Cristian Sima în cartea sa „Marea spovedanie”. Dezvăluirile lui Sima despre Predoiu nu mai lasă loc la niciun comentariu și pun în oglindă o altă imagine despre cel care se crede un Napolean al Justiției.

”Predoiu se crede micul Napoleon al Justiţiei române”

„Îl ştiam pe Predoiu un servitor credincios al Preşedintelui Băsescu şi nu prea înţelegeam de unde familiaritatea aceasta cu Guzganul Rozaliu (n. red. Viorel Hrebenciuc). Când Predoiu a vrut să-şi treacă Codurile în Parlament, a realizat că nu poate să o facă fără ajutorul Opoziţiei, majoritatea PDL era mult prea firavă. Atunci, a apelat la Hrebe şi a negociat cu el trecerea Codurilor. Acum un an, când s-a descoperit că în Codurile lui Predoiu se află multe puncte care ajută marii corupţi, am subliniat că toate acele modificări au venit de la negocierea Predoiu-Hrebe. În dorinţa sa de a intra în istorie ca autor al Codurilor, visându-se micul Napoleon al Justiţiei române, Predoiu nu a făcut caz de modificările propuse de Hrebe. De fapt, am fost surprins de superficialitatea sa în momentul când mi-a dat Codul cu dedicaţie şi mi-a mărturisit că nu l-a citit şi că important e să-l coordonezi, nu să-l citeşti”, mărturisește Cristian Sima în „Marea spovedanie”.

”Hrebenciuc putea să şteargă pe jos cu Predoiu fără ca acesta să-şi dea seama”

Totodată, Cristian Sima povestește în cartea sa și despre întâlnirea intermediată de Predoiu cu marele combinator Viorel Hrebenciuc „După ce mi-au blocat conturile şi am fost lichidat pe WBS Holding, pierzând tot, Cătălin Predoiu s-a oferit să mă ajute ducându-mă la Hrebe. Marele combinator ar fi urmat să calmeze cojuraţia de la Sibex, condusă de Dimofte şi de cele trei SIF-uri acţionare la Sibiu şi să-mi găsească şi cash-ul necesar pentru a putea să mă refac în timp, continuând acelaşi arbitraj. Am crezut ceea ce mi-a promis şi am promis la rândul meu să mă retrag din funcţiile de conducere de la Bursa din Sibiu, lăsându-le loc lui Predoiu şi Dăianu. Scopul ascuns al lui Hrebe era să-şi plaseze fiul în lumea financiară. Hrebenciuc nu ştia, însă, cât teatru pot să joc şi mă băgase deja în aceeaşi oală cu Predoiu, cu care putea să şteargă pe jos fără ca acesta să-şi dea seama, şi la sfârşit mai storcea şi cârpa murdară pe pantofii domnului ex-ministru. Hrebe îmi mângâia orgoliul într-un mod atât de libidinos, încât îmi aducea aminte de celebrul apelativ al lui S.O.V., „stimate domn”, apelativ pe care Vântu îl acompania cu un „scuipat” verbal.”

Cele trei mari obsesii ale lui Predoiu

„În perioada în care am umblat aproape zilnic cu Predoiu, am înţeles că tânărul ministru are trei mari obsesii: părinţii, povestea că a fost amantul lui Udrea şi faptul că e acuzat că e agent SIE acoperit. Adoptând „Metoda Cristache”, cred că am aflat răspunsul corect la cele trei dileme. Predoiu nu a cunoscut-o pe Udrea până când aceasta nu a intrat în Guvern, nici măcar la liceu nu s-au întâlnit. Dar Predoiu e cu siguranţă agent SIE şi există o mare probabilitate ca cel care l-a format şi care îl ascultă azi să fie Mihnea Constantinescu. Şi o să vă explic un pic mai târziu de ce cred asta. Răspunsul  tragic a fost cel aflat despre părinţii săi. Multe personaje cu un rol activ în nomenclatura lui Ceauşescu, acei aşa zis „aparatchiki”, şi-au inventat un alt trecut imediat după Revoluţie. Asta nu ar fi ceva neobişnuit, dar şi-au renegat efectiv părinţii.

Cătălin Predoiu, deşi îmi spunea că tatăl său a fost un simplu inginer la Fabrica de sticlă din Buzău, nu se întâlnea niciodată cu el şi nu vorbea niciodată despre el. Mai mult chiar, când tatăl său a fost grav bolnav, a fost şoferul meu la Buzău să-i aducă la Bucureşti la medic şi apoi i-a dus înapoi, fără ca Domnul Ministru să-şi facă apariţia. Evident, ceva nu se potrivea deloc.

Am aflat apoi că tatăl său a fost Şeful de Partid de la Fabrica de sticlă şi, cum nu fusese un şef prea iubit, a fost scos cu huo! din fabrică, la Revoluţie.

Nu dădea bine ca un liberal să aibă aşa o pată la dosar. Nu pot să mă abţin şi să nu fac comparaţia cu bunicul, care de la Canal a transmis un mesaj direct către cei doi fii ai săi: „Nu vă schimbaţi numele Sima, chiar dacă vă aduce multe necazuri!  Purtaţi-l cu demnitate!” Marile familii trec prin istorie cu pieptul gol, nu ascunzându-se prin boscheţi. Metoda cu aceeaşi întrebare pusă la 6 luni poate să-l determine pe mincinos să spună chiar adevărul, atunci când realizează că nu mai ştie ce a minţit ultima oară.” Cam așa se încheie „spovedania” lui Sima despre Cătălin Predoiu.

Dacă nu era adevărat ce a spus Sima despre el, de ce oare Cătălin Predoiu nu l-a acționat în jusțitie? E un mare semn de întrebare!

Citește și USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Cătălin Predoiu. „E de negândit ce a făcut”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...