„Criza din Taiwan: scenarii posibile”. Pe ce post de televiziune le puteți vedea

Duminică, de la ora 15:45, postul B1 TV va difuza filmul „Criza din Taiwan: scenarii posibile”, o amplă anchetă marca Deutsche Welle.

Echipa de investigații analizează, alături de experți din domeniu, trei scenarii posibile cu privire la deznodământul crizei din Marea Chinei de Sud.

Ancheta conturează contextul istoric al acestui conflict, dar oferă detalii şi despre rolul determinant al Statelor Unite în cadrul relațiilor China-Taiwan.

Prin poziția sa geografică, Taiwanul reprezintă un element cheie în jocurile de putere din Pacific, fiind un punct strategic atât din punct de vedere comercial, cât şi militar, apărarea Japoniei şi a Coreei de Sud fiind strâns legate de situația Taiwanului.

Diverse sarcini în jurul Taiwanului 

Armata Chinei „a îndeplinit diverse sarcini” în jurul Taiwanului, însă va patrula în mod regulat, au anunțat militarii chinezi miercuri, în ceea ce ar putea semnala sfârșitul jocurilor de război, dar și că Beijingul va continua să mențină presiunea pe insulă, transmite Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...