Criza politică de la Londra, aproape de final. Rishi Sunak – primul premier britanico-indian

După cele câteva săptămâni de mandate ale lui Liz Truss și după renunțarea la această poziție a lui Boris Johnson, Marea Britanie se pare că va avea, pentru prima oară în istorie, un premier de origini asiatice. 

Marea Britanie va avea premier. Rishi Sunak, fostul ministru de finanțe din mandatul lui Boris Johnson, va ocupa funcția. Sunak a rămas singurul candidat pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi, implicit, de prim-ministru, în contextul retragerii din cursă a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Penny Mordaunt.

Fost cancelar (din februarie 2020 până în iulie 2022), el s-a bucurat de o ascensiune rapidă, de la ales în 2015 ca deputat, până acum pentru postul de top.

Sunak s-a născut în Southampton în 1980 din părinți de origine indiană care emigraseră din Africa de Est. Tatăl său era medic generalist, iar mama lui conducea propria farmacie. El va fi primul premier britanic-asiatic.

A fost educat la un internat privat Winchester College, Universitatea Oxford și Universitatea Stanford din California În SUA și-a cunoscut soția Akshata Murty, fiica unui miliardar indian și mogul IT. Ea și Sunak, în vârstă de 42 de ani, au două fiice.

El nu a comentat niciodată în mod public cât valorează averea sa, dar cariera sa în finanțe înainte de a intra în politică se spune că l-a făcut milionar încă de când avea douăzeci de ani.

Averea comună a lui și a soției sale a fost supusă unei examinări intense în acest an, afacerile fiscale ale soției sale fiind puse în centrul atenției.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...