Criza sanitară și dificultățile economice sunt principalele provocări ale companiilor în 2021

Anul în curs rămâne sub semnul incertitudinii pe plan economic, după cum declară și companiile membre ale AmCham. Continuitatea afacerilor, criza sanitară și posibilele schimbări de legislație sunt cele mai mari provocări pentru 2021.

În condițiile în care acestea sunt provocări globale care afectează toate economiile, considerăm că România se află într-o situație privilegiată din mai multe puncte de vedere: începutul unor noi mandate legislative și executive menite să aducă stabilitate; începutul unei noi perioade de alocare a fondurilor europene în care România poate beneficia de sume record; suprapunerea priorităților Guvernului și mediului de afaceri într-o proporție considerabilă. Ne bucurăm să constatăm că multe dintre recomandările strategice din documentul AmChamPriorități pentru România  se regăsesc în Planul de Guvernare” a punctat Ionuț Simion, Președinte AmCham Romania.

Prioritate comună este  și aderarea României la OCDE, de dorit până în anul 2025, obiectiv care necesită de asemenea eforturi intense din partea autorităților responsabile cu implementarea politicilor economice dar pentru care se poate conta pe o susținere fermă din partea comunității de afaceri.

Aceste elemente favorabile creează premisele unor consultări și colaborări reale, a unui parteneriat între mediul de afaceri și sectorul public pentru demararea și implementarea obiectivelor comune care vor conduce la consolidarea încrederii și a unui climat investițional predictibil în România, transmițând un mesaj pozitiv atât companiilor prezente în România, cât și celor care prospectează regiunea.

Dialogul și colaborarea între autorități și mediul de afaceri vor contribui la diminuarea incertitudinii sub dominația căreia începe acest an și la transformarea acesteia din factor de risc în oportunitate de dezvoltare pentru România, posibilă prin valorificarea resurselor financiare, digitale și umane de care țara noastră dispune.

După 2020, anul cu cel mai ridicat nivel de incertitudine din istoria postbelică, anul 2021 se profilează ca o perioadă unică în care, în ciuda multiplelor provocări, România are șansa istorică să demareze proiecte și reforme majore, să recupereze decalaje, să valorifice avantajele competitive actuale, dar și să le pregătească pe cele viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...