Cseke Attila despre certificatul verde: E o măsură obligatorie și nu suntem noi cei care am înnebunit și vrem să-l introducem!

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că își asumă certificatul verde. Acesta va fi obligatoriu aproape în toate activitățile curente, existând chiar riscul pierderii locului de muncă dacă angajatul nu-l prezintă în 30 de zile.    

Eu am propus și îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancțiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unității care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a precizat ministrul Cseke Attila, la digi24.

Potrivit ministrului interimar al Sănătății, angajatul își poate pierde locul de muncă dacă în 30 de zile nu prezintă certificatul verde.

Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura țară care face… de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe țări din Europa care astăzi au ridicat restricțiile sau se gândesc la asta și nu se uită la asemenea imagini. Nu suntem noi cei care am înnebunit și vrem să introducem această măsură”, a spus Cseke Attila.

Începând de luni, certificatul verde va fi obligatoriu, cu unele excepții. „În afară de magazinele alimentare și de farmacii (…), în toate celelalte instituții și în instituții publice pentru toți vizitatorii care se duc în administrația publică centrală și locală. Și în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajați, pentru cei care sunt vizitatori”, a anunțat ministrul Cseke.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...