Cseke Attila: S-ar putea ca 1.600 de paturi de terapie intensivă să nu ne ajungă

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, se teme că numărul de paturi la ATI va fi insuficient. Numărul maxim de paturi pe care le-a avut România pentru pacienți COVID, în valurile anterioare, a fost puțin peste 1.600. La jumătatea lui octombrie s-ar putea înregistra 20.000 de cazuri noi de COVID pe zi, crede ministrul.

Alte două spitale din București, Malaxa și Sf Ioan, vor fi transformate în spitale exclusiv COVID, săptămâna viitoare. Și dacă va fi nevoie, vor mai fi luate astfel de decizii, a precizat ministrul la Digi24.

Acesta a cerut un plan de la prefecți și de la DSP, pentru reducerea treptată a activităților non-COVID. Totuși, autoritățile încearcă să păstreze în continuare spitalele deschise și pentru alte categorii de pacienți.

Această situație este pentru 3-4 săptămâni, dacă este o chestiune temporară, noi trebuie să găsim soluții temporare”, a spus el.

S-ar putea ca 1.600 de paturi de terapie intensivă să nu ne ajungă, avertizează ministrul

La 20.000 de cazuri de COVID pe zi, există riscul ca cele 1.600 de paturi de terapie intensivă pe care România le-a avut în valurile anterioare să nu fie suficiente, a avertizat ministrul.

Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000”, a spus Cseke.

Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a mai afirmat ministrul.

Cseke Attila a reafirmat că, pentru a trece peste valul 4, este nevoie ca tot mai mulți oameni să se vaccineze.

1 COMENTARIU

  1. Simptom Covid nou de Durere de Spate, de urmărit, deoarece două treimi din cei sub 30 de ani suferă de durerii de spate.
    Ultimele 18 luni au condus la 64% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani care au raportat probleme legate de spate – cu cauze precum lucrul de acasă, jocul la mai multe jocuri video și chiar îngroșarea la gătitul meselor
    Care este următorul pas pe care trebuie sa îl regândim cu toții?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...