CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale din România, intră pe piața poloneză

Publicat: 06 feb. 2021, 07:30, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale din România, intră pe piața poloneză

CTP, cel mai mare proprietar de parcuri industriale din România, cu circa 1,2 milioane mp, intră pe piața poloneză în urma unui parteneriat cu firma MDC și va lansa primele trei proiecte în primul trimestru al acestui an. CTP va investi 200 de milioane de euro, în Polonia, în primul an.

„Polonia nu e doar cea mai mare economie din Centrul și Estul Europei, e și poziționată strategic lângă Germania, un alt hotspot logistic”, spune Remon Vos, CEO al CTP. 

CTP va dezvolta primele parcuri industriale poloneze în Varșovia și Katovice, dar va continua să exploreze piața poloneză pentru a descoperi alte zone pentru a dezvolta parcuri logistice și industriale pentru circa 700 de chiriași.

Pentru intrarea pe piața poloneză, CTP a intrat în parteneriat cu MDC, un dezvoltator logistic cu birouri în Varșovia și Katowice.

„Polonia e piața cu a doua creștere a logisticii din Europa. MDC are o echipă care a dezvoltat 3 milioane mp de parcuri industriale și logistice în ultimii 15 ani”, spune Hadley Dean, fondatorul MDC².

CTP e activ pe 7 piețe din Centrul și Estul Europei, cu operațiuni în Cehia, Slovacia, România, Serbia, Ungaria, Bulgaria și acum Polonia. Compania are un portofoliu de 6,3 milioane mp și 700.000 mp în construcție.

CTP și-a propus să depășească 10 milioane mp, suprafață închiriabilă până în 2023.