CTP: NATO și UE nu trebuie să mai țină seama de gargara Rusiei

Publicat: 16 apr. 2022, 21:15, de Eliza Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
CTP: NATO și UE nu trebuie să mai țină seama de gargara Rusiei

Cristian Tudor Popescu a susținut că UE și NATO n-ar trebui să țină cont de retorica Rusiei privind izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial și folosirea armelor nucleare deoarece asta nu e decât o „gargară” de uz intern.

Pot să spun destul de liniștit în momentul ăsta – în momentul acesta, nu în general – că e o fanfaronadă asta. Au simțit nevoia să scoată vorbe pe gură, să zică ceva, pentru că s-a scufundat „Moskva”. Să știți că și dacă ar fi spus ce circulă pe net acum – că a trecut la submarine „Moskva”, nu s-a scufundat, adică Jana nu e moartă, Jana se transformă – și asta ar fi ținut la poporul rus în momentul de față! Dacă spunea că s-a făcut submarin nava, ținea și asta! Nu pot să îmi fac nicio iluzie. Acolo Putin știe ce folosește”, a spus gazetarul, pentru Digi24.

Acesta a mai precizat că până acum n-a mai văzut o asemenea formă de propagandă precum cea a Kremlinului: „În clipa de față, Kremlinul livrează pur și simplu minciuni colosale, după cum instruia tătânele lui Putin, adică Hitler. El așa spunea: dacă tot te apuci să minți, măcar spune o minciună uriașă”.

Rămân la ce am spus: cimpanzeul sângeros este capabil de orice. Asta am spus-o în prima secundă a războiului și rămân la această părere, e capabil de orice.

Dar în clipa de față, cred că NATO și Uniunea Europeană nu trebuie să mai țină seama de gargara asta cu al Treilea Război Mondial și cu amenințările nucleare ale Rusiei și așa mai departe. Nu, pentru că în ele este multă fanfaronadă în clipa asta, bat în tingiri. V-am povestit de chinezii ăia care care băteau în tingiri să omoare rândunica de copac.

De pildă, dacă Suedia și Finlanda acum cer intrarea în NATO, să intre în NATO fără niciun fel de ezitare. Dacă se va hotărî ca Ucraina să intre în Uniunea Europeană, atunci să intre!”, a mai susținut Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.