CTP și IB Cargo cu Maersk a încheiat cea mai importantă tranzacție de pe piața logistică din România

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale CTP a fost desemnat partener dezvoltator al joint venture-ului dintre IB Cargo și Maersk, care vor opera DC-ul Ikea Suppy AG, în cea mai mare clădire din România aflată în ctPark Bucharest West.

CTP România, lider de piață în domeniul dezvoltărilor industriale, cu o suprafață totală construită de peste 1.250.000 metri pătrați, este dezvoltatorul ales să realizeze una dintre cele mai mari tranzacții încheiate la sfârșitul anului trecut în România: un depozit de top, de 75.000 mp, în cel mare parc logistic din țară, ctPark Bucharest West.  

Operațiunea face parte dintr-un proces lung și complex, care a durat aproape un an până la definitivare, dar care se conturează într-un proiect pe deplin funcțional până la mijlocul anului viitor. Clădirea, deja ridicată, urmează să fie finalizată de către CTP până la sfârșitul acestui an, în timp ce setarea cadrului pentru desfășurarea operațiunilor de către IB Cargo și Maersk va mai dura câteva luni.

„Ne bucurăm să facem parte din acest proiect mult dorit și de către alți jucători din industria noastră. Avem un produs excelent, iar clienții noștri, IB Cargo, Maersk și, de asemenea, IKEA Supply AG, companie multinațională cu standarde foarte ridicate, ne confirmă acest lucru prin alegerea făcută. Clădirea noastră ce deține certificarea BREEAM „very good” și dedicarea echipei au fost foarte apreciate, iar acum facem tot posibilul pentru a livra în conformitate cu așteptările clienților noștri”, spune Ana Dumitrache, Country Manager CTP.

Standard BREEAM

Centrul de distribuție ocupă aproximativ două treimi din cea mai mare clădire de logistică din România din cadrul ctPark Bucharest West: 75.000 mp din 140.000 mp. Deoarece toate clădirile CTP sunt construite la un standard „very good” BREEAM 2014 și dețin un rating EPC „B” minim, și noua clădire va integra toate caracteristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru datorită izolației energetice de top și a iluminatului cu LED-uri, facilităților de încărcare electrică, recirculării apei, utilizării luminii naturale în depozit și în toate spațiile de birouri.

„Acest parteneriat ne oferă cadrul de a fi mai mult decât un dezvoltator, ci un partener care are un rol major în succesul afacerii clienților, totul datorită serviciilor noastre premium. Noua clădire va fi o extensie a celor mai bune lucrări ale noastre: o clădire unică, multifuncțională, perfect amplasată, cu acces direct la A1, care permite partenerilor noștri de la IB Cargo și Maersk să fie flexibili și să ofere cele mai bune soluții pentru clienții lor”, spune Andrei Koszti, Regional Commercial Manager CTP.

Despre ctPark Bucharest West:

  • Suprafața totală a parcului: 241,2 ha
  • Locație: Autostrada A1, km 23
  • Suprafața totală construită: 600,000 m² până la sfârșitul anului 2020
  • În construcție: 160.000 m²
  • Construcții planificate: 510.000 m²

Calendar construcție ctPark Bucharest West:

  • Start în 2015: primii 100.000 m² cumpărați de CTP ca proiect de operare
  • 2017 – finalizați primii 90.000 m²
  • 2018 – livrări suplimentare – 110.000 m²
  • 2019 – realizați 88.000 m²
  • 2020 – finalizați 56.000 m² și alți 160.000 m² vor fi gata la sfârșitul acestui an

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator european de proprietăți comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar. Compania este specializată în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

CTP deține ctPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 5,8 milioane metri pătrați de spații de clasa A, în peste 96 de puncte strategice aflate în șapte țări. Pe lângă țara de origine, Cehia, CTP mai este prezent în Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia, iar, recent, compania a început să desfășoare operațiuni și în Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...