Cu binecuvântarea lui Allah: Emiratele Arabe Unite au inaugurat spectaculoasa Expoziţie Universală (VIDEO)

Publicat: 01 oct. 2021, 21:00, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Cu binecuvântarea lui Allah: Emiratele Arabe Unite au inaugurat spectaculoasa Expoziţie Universală (VIDEO)

O ceremonie oficială fastuoasă, desfăşurată joi la Dubai, a marcat în Emiratele Arabe Unite deschiderea, în sfârşit, a Expo 2020. Expoziţia mondială trebuia să se deschidă iniţial anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, relatează DPA.

Începând de vineri, vizitatorii pot admira pavilioanele reprezentând aproximativ 190 de naţiuni în centrul expoziţional situat la periferia sudică a Dubaiului, un oraş deja cunoscut pentru zgârie-norii şi pentru gustul său pentru lux. ”Acest mega-eveniment de şase luni se concentrează pe trei teme: Sustenabilitate, Mobilitate şi Oportunitate, cu scopul de a crea diversitate culturală pentru a modela un viitor mai luminos pentru lume prin dialoguri culturale creative menite să prezinte soluţii şi idei inovatoare şi revoluţionare pentru un viitor mai bun’‘, a scris Emirates News Agency.

Întreaga lume se reuneşte

La ceremonia oficială au participat prinţul moştenitor al Abu Dhabi, şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, conducătorul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, precum şi alţi înalţi oficiali şi diplomaţi. ‘‘Întreaga lume se reuneşte în Emiratele Arabe Unite pentru a inaugura împreună Expo 2020 la Dubai, cu binecuvântarea lui Allah„, a declarat prinţul moştenitor din Dubai, şeicul Hamdan ben Mohammed, înainte de începerea festivităţilor, citat de AFP.

Este prima expoziţie mondială din Orientul Mijlociu şi cel mai mare eveniment global de la începutul pandemiei de COVID-19, a cărui organizare a costat aproape 7 miliarde de dolari. Un spectacol de lasere plin de culoare şi spectacole susţinute de invitaţii vedetă precum tenorul italian Andrea Bocelli sau pianistul chinez Lang Lang au deschis oficial Expoziţia Mondială. Muzicianul Hussain al-Jasmi, cântăreţul saudit Mohammed Abdu şi cântăreaţa libanezo-americană Mayssa Karaa au avut, de asemenea, reprezentaţii. Ceremonia a fost însoţită de focuri de artificii şi de spectacole de dans în Al-Wasl Plaza, o incintă futuristă în formă de dom, simbol al arhitecturii islamice.

Fanii călătoriilor futuriste vor putea vizita o cabină Hyperloop

China se mândreşte cu unul dintre cele mai mari pavilioane, în formă de bec, în timp ce Marocul şi-a construit pavilionul din pământ, invocând motive de mediu. Olandezii au optat pentru o piramidă acoperită cu plante comestibile şi irigată cu apă de ploaie solară, consemnează AFP.

Printre atracţiile aşteptate se numără Harlem Globetrotters şi un robot panda chinezesc. Fanii călătoriilor futuriste vor putea vizita o cabină Hyperloop, în timp ce pasionaţii de istorie vor avea ocazia să vadă un sarcofag antic în pavilionul egiptean. Majoritatea ţărilor europene participă la eveniment, deşi Parlamentul European a cerut boicotarea acestuia printr-o rezoluţie adoptată la mijlocul lunii septembrie „pentru a-şi arăta dezaprobarea faţă de încălcările drepturilor omului din Emirate”.

https://www.youtube.com/watch?v=XXjv7LRAZHw