Cu cât s-a vândut “Capul unui urs” al lui da Vinci

Intitulat „Capul unui urs”, un desen semnat de Leonardo da Vinci a fost adjudecat, joi seară, pentru 8,85 de milioane de lire sterline la o licitaţie organizație organizată de casa Christie’s la Londra.

Lucrarea, care a fost expusă la New York şi Hong Kong înainte de a fi scoasă la vânzare, era estimată între 8 şi 12 milioane de lire sterline. Joi seară, desenul a fost vândut pentru 8.857.500 de lire sterline. Măsurând 7 cm x 7 cm, desenul este descris drept „una dintre cele mai importante lucrări ale Renaşterii, care se află încă în colecţie privată”.

Și-a mai găsit cumpărător o bucată monolitică

Opera a fost deţinută de unii dintre cei mai renumiţi colecţionari în domeniul marilor maeştri de-a lungul multor secole. Tot la licitaţia de la Londra, prima organizată cu prezenţă fizică în ultimul an, și-a mai găsit cumpărător o bucată monolitică dintr-un meteorit găsit în 2000 în apropiere de Fukang (China), contra sumei de 420.000 de lire sterline.

De asemenea, un manuscris al lui Isaac Newton din 1694, cu note ale matematicianului şi astronomului scoţian David Gregory, a fost adjudecat contra sumei de 1,7 milioane de lire sterline, dublu faţă de estimarea iniţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...