Cu cât se mai vinde arta românească: O celebră lucrare semnată de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată

Lucrarea „Spre luncă” semnată de Nicolae Grigorescu a fost adjudecată, duminică, la preţul de 100.000 de lei, la licitaţia organizată online de Alis, potrivit catalogului casei de licitaţii.

Lucrarea, un ulei pe hârtie, lipită pe pânză şi apoi pe carton, a făcut parte din colecţia Sandu Miclescu, iar autenticitatea sa a fost confirmată de istoricul de artă Remus Niculescu. Între lucrările adjudecate s-au mai numărat „Peisaj din Hokkaido” de Samuel Mutzner, la 18.000 de lei, „Balcic” de Jean Steriadi, la 17.500 de lei, „Catedrala Sf. Iosif” de Marius Bunescu, la 10.000 de lei.

În cadrul licitaţiei au fost scoase la vânzare şi bijuterii, ceasuri, icoane, sculpturi, cărţi rare. Un iconostas datat 1869 a fost cumpărat la 18.000 de lei. Următoarea sesiune va avea loc pe 20 februarie. Cea mai bine cotată lucrare este „Biserica din deal” de Adam Bălţatu, la 17.500 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...