Cu cât se poate vinde un Batman în bandă desenată

Prima carte în bandă desenată cu Batman, lansată în 1940, un exemplar care a fost cumpărat cu 3.000 de dolari în 1979, a atins preţul record la licitaţie de 2,2 milioane de dolari, în Dallas, pe 14 decembrie, potrivit Le Figaro.

Bob Kane şi Bill Finger sunt creatorii lui Batman în 1940. Banda desenată a fost distribuită cu 10 cenţi pentru un număr restrâns de persoane. Fostul proprietar al exemplarului, Billy T. Giles, a avut fler când a cumpărat-o cu suma de 3.000 de dolari de la proprietarul librăriei Camelot din Houston, în 1979.

Milioane de spectatori care au văzut fiecare dintre filmele din franciză, de la cele realizate de Tim Burton, până la cele ale lui Christopher Nolan, au contribuit la creşterea valorii acestei benzi desenate, creată de William, fiul lui Billy. Înainte de Crăciun, exemplarul cu numărul 1 “Batman” fusese deja prezent în mai multe licitaţii. În acest prim număr, editorul DC Comics a prezentat şi personajele negative Joker şi Catwoman, alături de Bruce Wayne şi Robin, fidelul acolit.

Un exemplar al primei cărţi de benzi desenate în care a apărut personajul Batman, adjudecat în noiembrie 2020 contra sumei de 1,5 milioane de dolari, deţinea recordul pentru cea mai scumpă bandă desenată cu omul-liliac. Cumpărătorul acestui lot, potrivit Heritage Auctions din Dallas, a vrut să rămână anonim. Ttilul de cea mai scumpă bandă desenată din lume este încă deţinut de Action Comics #1, vândut pentru 3,2 milioane de dolari în 2014, după cum notează CNBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...