Cu ce scop? O navă de luptă germană se îndreaptă spre Marea Chinei de Sud

Germania a trimis o navă de război spre Marea Chinei de Sud pentru prima dată după aproape două decenii, alăturându-se altor națiuni occidentale în consolidarea prezenței sale militare în regiune, pe fondul ambițiilor teritoriale ale Chinei.

China revendică zone din Marea Chinei de Sud și a stabilit avanposturi militare pe insule artificiale în apele care conțin zăcăminte de gaz și mari bancuri de peşte. Marina SUA, într-o demonstrație de forță împotriva revendicărilor teritoriale chineze, desfășoară în mod regulat așa-numitele operațiuni de „libertate de navigație”, navele americane trecând aproape de unele dintre insulele revendicate, potrivit Reuters.

La rândul său, China obiectează faţă de misiunile navelor SUA, spunând că acestea nu ajută la promovarea păcii sau a stabilității. Washingtonul a pus contracararea Chinei în centrul politicii sale de securitate națională și încearcă să adune tot mai mulţi parteneri împotriva a ceea ce spune că sunt politicile economice și externe din ce în ce mai coercitive ale Beijingului. Oficialii de la Berlin au declarat că fregata germană va respecta rutele comerciale comune, fără a traversa strâmtoarea Taiwan, o altă activitate obișnuită a navelor americane condamnată de conducerea de la Beijing.

Germania nu acceptă revendicările teritoriale ale Chinei

Cu toate acestea, autorităţile de la Berlin au fost ferme în a afirma că misiunea navală are ca scop sublinierea faptului că Germania nu acceptă revendicările teritoriale ale Chinei. Germania trebuie să asigure un echilibru între securitatea și interesele sale economice, după ce China a devenit cel mai important partener comercial al său. Exporturile germane acolo au contribuit la atenuarea impactului pandemiei COVID-19 asupra celei mai mari economii din Europa.

Ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, s-a deplasat în portul Wilhelmshaven pentru a vedea fregata Bayern plecând în călătoria sa de șapte luni, în cursul căreia va ajunge în Australia, Japonia, Coreea de Sud și Vietnam. Se așteaptă ca nava să traverseze Marea Chinei de Sud la jumătatea lunii decembrie, devenind astfel prima navă de război germană care trece prin regiune după 2002. „Vrem ca legea existentă să fie respectată, rutele maritime să fie liber navigabile, societățile deschise să fie protejate și comerțul să respecte reguli corecte”, a spus Kramp-Karrenbauer, potrivit RADOR.

Țări precum Marea Britanie, Franța, Japonia, Australia și Noua Zeelandă și-au sporit la rândul lor activitatea în Pacific pentru a contracara influența Chinei.

1 COMENTARIU

  1. Ministrul german a menţionat marţi că de câteva săptămâni se lucrează la acest proiect „aproape 24 de ore din 24” şi a amintit că Germania este presată de timp întrucât parlamentul trebuie să decidă asupra viitoarei sale etape înaintea alegerilor din toamnă. Proiectul mai necesită clarificarea unor aspecte finale, inclusiv de natură legală.
    Române randamentul tău de muncă este egal zero.
    Eşti clar la 500 de ani distanţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...