Cu sistemul HIMARS: MApN a efectuat deja trageri de luptă pe care le anunță acum pe Facebook (FOTO)

Publicat: 11 aug. 2022, 23:00, de Eliza Popa, în News , ? cititori
Cu sistemul HIMARS: MApN a efectuat deja trageri de luptă pe care le anunță acum pe Facebook (FOTO)

MApN informează că în prima săptămână a lunii august, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Sonțu” a desfășurat activități de instrucție în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu.

Pentru militarii batalionului, punctul culminant al pregătirii a fost executarea tragerilor de luptă cu sistemul HIMARS, tehnică intrată în dotarea Brigăzii 8 ROT în anul 2021.

Primele trageri cu sistemele HIMARS ale Armatei României au avut loc în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia, în perioada 8-10 iunie 2022.

Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie un interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO”, transmite MApN.

HIMARS, sistemele de rachete de mare mobilitate pe care SUA le-a furnizat Ucrainei, au devenit un simbol al vulnerabilității ruse, iar statele est-europene cele mai îngrijorate de perspectiva unui eventual atac al Rusiei se înarmează și ele, potrivit Al Jazeera.

În Herson, o regiune ocupată din sudul Ucrainei, au apărut în luna iulie postere cu sistemele HIMARS și cu un mesaj care îi amenința pe ruși cu răzbunarea pentru „jafuri, crime, violuri, distrugere”.