Cum a ajuns Lionel Messi noul ambasador al turismului din Arabia Saudită

Ministerul Turismului din Arabia Saudită a anunţat că fotbalistul argentinian Lionel Messi este noul ambasador turistic al regatului. Arabii, însă, nu prea sunt de acord cu acest acord între Messi și Arabia Saudită, spunând că argentinianul își va “vinde sufletul guvernului saudit”.

Recent, starul argentinian Lionel Messi s-a aflat în vacanță în Arabia Saudită, la Jeddah, pe ţărmul Mării Roşii. “Nu este prima sa vizită în regat şi nu va fi ultima, iar eu sunt încântat să-l anunţ pe Messi ca Ambasador al Turismului Saudit”, a scris ministrul Turismului din Arabia Saudită, Ahmed Al Khateeb, într-o postare pe pe Twitter.

Ministrul a postat şi o fotografie a lui Messi împreună cu un grup de prieteni, printre care colegul său de la PSG, Leandro Paredes, şi a adăugat că grupul va petrece “o vacanţă specială, în care vor explora comorile Mării Roşii”, festivalul Jeddah Season şi “istoria antică” a regatului.

La rândul său, Messi a postat pe Instagram o fotografie pe un iaht în Marea Roşie, însoţită de hashtag-ul #VisitSaudi, campania de promovare turistică a regatului.

Desemnarea starului argentinian ca ambasador turistic al Arabiei Saudite s-a materializat în ciuda faptului că mai multe rude ale deţinuţilor politici din regat au semnat anul trecut petiţia “Nu face asta, Messi”, având în vedere impactul mare pe care l-ar putea avea acordul în campania de “albire” a imaginii ţării.

Mulți arabi îi cer lui Messi să nu-și vândă sufletul guvernului saudit

Această petiţie, susţinută de ONG-ul Grant Liberty, a fost semnată, printre alţii, de surorile proeminentei activiste feministe saudite Loujain Al Hathloul şi i-a cerut argentinianului “să nu îşi vândă sufletul regimului saudit”.

Cristiano Ronaldo a refuzat să fie ambasadorului Arabiei Saudite

În ianuarie 2021, ziarul englez The Telegraph a dezvăluit că starul lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, a fost contactat la rândul său de Arabia Saudită pentru a deveni ambasadorul turistic al acestei ţări, dar fotbalistul portughez a refuzat o ofertă de 6 milioane de euro pe an.

Firma Kosmos a lui Gerard Pique l-a făcut pe Messi ambasador

Anunţul desemnării lui Messi ca ambasador turistic are loc pe fondul controversei generate de disputarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, lucru pe care organizaţiile internaţionale l-au denunţat ca fiind o campanie de “spălare a imaginii” ţării prin intermediul evenimentelor sportive majore. Tranzacţia a fost intermediată de firma Kosmos, la care acţionar este fotbalistul spaniol Gerard Pique, coleg cu Messi cât timp argentinianul a jucat la FC Barcelona.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole