Cum a ajuns un pompier giurgiuvean „Salvatorul de onoare al anului”

Ziua Națională este prilej de avansare în grad și de acordare a unor distincții militarilor și angajaților unităților din subordinea MAI. O astfel de distincție – onorifică – a fost primită joi de un pompier de la ISU Giurgiu.

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu este „Salvatorul de Onoare al anului”.

Insigna onorifică i-a fost acordată cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Acesta s-a remarcat prin performanțe profesionale deosebite, a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

Un pompier la locul potrivit

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un moment dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe” – ne povestește Cornel.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

A intrat imediat în curte și a luat copilul în brațe.

„Atunci am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație… ” își amintește Cornel.

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel este pompier din anul 2007, fiind un exemplu pentru colegii săi – spun reprezentanții ISU Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...