Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism și cu ce probleme s-a confruntat.

„În primul an de viață a avut o evoluție absolut normală. S-a întâmplat ceva în luna a 10-a. Se pare că a fost totuși o stare febrilă care a cauzat starea lui de sănătate și undeva pe la 11 luni a început o regresie. De unde gângurea foarte des, avea un comportament absolut normal, încet, încet s-au diminuat toate lucrurile astea. Toate acestea se petreceau în 1990 când nu se știa mare lucru despre autism, a povestit Manuela Hărăbor în cadrul emisiunii Ego Life.

Timp de doi-trei ani, Manuela Hărăbor a refuzat să creadă că Andrei are autism. „Nici medicii la rândul lor nu îi găseau un diagnostic. El a fost diagnosticat la 3 ani și jumătate. Așadar, mulți ani a trăit cu multe semne de întrebare, pentru că nu știa de ce Andrei nu vorbea și avea un comportament diferit. A mers la un an și o lună, dar avea stereotipii”, a continuat Manuela Hărăbor.

Pentru că în anii ’90 nu se știau prea multe despre autism, Manuela a început terapia destul de târziu cu fiul său, respectiv la cinci ani. Artista povestește că terapia l-a ajutat foarte mult pe Andrei, care, după cinci săptămâni, a început să vorbească.

Manuela Hărăbor l-a trata pe Andrei chiar și în Statele Unite ale Americii. Cîând a revenit în țară, în anul 2001, a dorit să implementeze anumite lucruri în beneficiul altor părinți și în România. Totuși, s-a lovit de multă indiferență. „Am găsit atâta indiferență și atâta delăsare, încât la un moment dat m-am lăsat păgubașă.  Din păcate, prejudecățile și-au spus cuvântul”, a conchis Manuela Hărăbor.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...