Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism și cu ce probleme s-a confruntat.

„În primul an de viață a avut o evoluție absolut normală. S-a întâmplat ceva în luna a 10-a. Se pare că a fost totuși o stare febrilă care a cauzat starea lui de sănătate și undeva pe la 11 luni a început o regresie. De unde gângurea foarte des, avea un comportament absolut normal, încet, încet s-au diminuat toate lucrurile astea. Toate acestea se petreceau în 1990 când nu se știa mare lucru despre autism, a povestit Manuela Hărăbor în cadrul emisiunii Ego Life.

Timp de doi-trei ani, Manuela Hărăbor a refuzat să creadă că Andrei are autism. „Nici medicii la rândul lor nu îi găseau un diagnostic. El a fost diagnosticat la 3 ani și jumătate. Așadar, mulți ani a trăit cu multe semne de întrebare, pentru că nu știa de ce Andrei nu vorbea și avea un comportament diferit. A mers la un an și o lună, dar avea stereotipii”, a continuat Manuela Hărăbor.

Pentru că în anii ’90 nu se știau prea multe despre autism, Manuela a început terapia destul de târziu cu fiul său, respectiv la cinci ani. Artista povestește că terapia l-a ajutat foarte mult pe Andrei, care, după cinci săptămâni, a început să vorbească.

Manuela Hărăbor l-a trata pe Andrei chiar și în Statele Unite ale Americii. Cîând a revenit în țară, în anul 2001, a dorit să implementeze anumite lucruri în beneficiul altor părinți și în România. Totuși, s-a lovit de multă indiferență. „Am găsit atâta indiferență și atâta delăsare, încât la un moment dat m-am lăsat păgubașă.  Din păcate, prejudecățile și-au spus cuvântul”, a conchis Manuela Hărăbor.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...