Cum a fost transportat cu trenul de noapte bradul de Crăciun al Parlamentului European

Bradul de Crăciun care va împodobi de sărbători sediul Parlamentului European a fost dus de la Viena la Bruxelles cu un tren de noapte, într-un vagon de bagaje al companiei austriece OBB.

Bradul de patru metri înălțime a fost pus într-un vagon de bagaje Nighjet (brand al OBB) atașat special pentru această călătorie. Este al 24-lea an în care bradul de Crăciun de la Parlamentul European este adus din Austria, dar este prima oară când pomul este transportat cu trenul, potrivit The Brussels Times. Bradul a fost dus cu trenul și pentru a marca finalul Anului Căilor Ferate – European Year of Rail – sărbătorit de UE și prin trenul Connecting Europe Express care a parcurs 20.000 km în septembrie și octombrie și care a traversat și România de la Giurgiu la Curtici.

Acest drum al bradului Parlamentului European cu trenul de noapte este considerat simbolic din mai multe puncte de vedere: Austria are cea mai mare rețea de trenuri de noapte din Europa și trenurile de noapte între cele două capitale au revenit după 17 ani de pauză, după cum notează și International Railway Journal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...