Cum a pregătit Putin războiul din Ucraina. Documentar-premieră în România (VIDEO)

Postul B1 TV va difuza duminică, de la ora 15:45, în exclusivitate în România, documentarul ”Războiul lui Putin”, o anchetă realizată de către echipa Frontline a postului PBS.

Filmul a avut premiera în Statele Unite la începutul acestei săptămâni, B1 TV fiind printre primele posturi din lume care îl va difuza. Documentarul are ca subiect principal războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Investigația jurnalistică prezintă modul în care Vladimir Putin a pregătit acest deznodământ violent încă din primii ani ai mandatului său, un plan pe termen lung al conducătorului de a face din Rusia, din nou, o superputere globală.

Interviuri cu diplomaţi externi

Filmul analizează și ascensiunea lui Putin la putere, trecutul său în KGB, relația cu președinții americani (Bill Clinton, George Bush Jr., Barack Obama, Donald Trump și Joe Biden), modul în care a destabilizat fragila democrație au Rusiei, acapararea mass-media din Rusia, distrugerea opoziției politice, dar și tragediile de care s-a folosit pentru a-și spori puterea.

În cadrul acestui documentar sunt incluse și interviuri cu politicieni și diplomați americani (Antony Blinken, Victoria Nuland, Daniel Fried, Jake Sullivan, John Beyrle, Strobe Talbott) foști apropiați ai lui Putin, experți internaționali, dizidenți ruși și opozanți ai lui Putin, dar și cunoscuți jurnaliști din Statele Unite (The Washington Post, The Atlantic, Politico, The New Yorker).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...